Kødboller i panang karry

image_pdfimage_print

Hvis du elsker asiatisk mad, så vil du elske den her ret! Personligt er jeg helt vild med den slags mad og de mange lækre smage.
For at gøre den mere børnevenlig , så lod jeg nogle kødboller blive oppe fra sovsen, så drengene kunne nøjes med det og ris, hvis de ikke var vilde med sovsen.

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem. Salt, peber og fedtstof til stegning er de eneste ting, der ikke bliver lagt over (da det betragtes som basislager).  

De øvrige ingredienser kan du nu super nemt få bragt lige til hoveddøren. Du kan nemt slette de råvarer fra indkøbskurven, som du evt. allerede har derhjemme.

Læg alle varer i kurv på Nemlig

Kødboller i panang karry

En herlig asiatisk ret, som du bare må prøve!
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk
Keyword: Curry, kokosmælk, kødboller, panang
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hk kyllingefars
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg fintrevet
  • 1/2 tsk panang curry
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk smør til stegning

Curry

  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 3 stk skalotteløg finthakket
  • 1 spsk panang karry
  • Olie til stegning
  • 5 stk kaffirlime blade
  • 1 tsk sukker
  • 1 rød peberfrugt skåret i tynde strimler
  • 600 ml kokosmælk
  • 1/2 stk citron, saften derfra
  • 2 spsk fiskesauce

Øvrigt

  • Ris
  • Frisk koriander

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og steg i smør i en pande ved middel/høj varme, så de får en fin skorpe
  • Lig til side på en tallerken

Curry

  • Kom olien i panden og svits løg, hvidløg og panang curry i et par minutter
  • Tilføj kaffirlime blade og steg ydeligere 1 minuts tid
  • Kom nu peberfrugt og kokosmælk i panden og lad simre i ca. 15 min.
  • (Sæt evt ris over nu 🙂)
  • Smag curryen til med citronsaft og fiskesauce
  • Kom bollerne i panden med sovs
  • Tag kaffirlime bladene op (eller lad blive ved for pyntens skyld- men spis dem ikke)
  • Server med ris og frisk koriander

8 Comments

  1. Vi har spist denne ret to gange nu. Og den er simpelthen fantastisk. Utroligt hvad man kan få ud af “kedeligt” hk. Kylling. Igår tilføjede vi så nogle flere grøntsager. Bønnespirer, frisk basilikum, babymajs og det kan virkelig godt anbefales.

    • Sikke en skøn feedback, tak for at dele ☺️ Og det lyder super lækkert med de grønne tilføjelser, tak for tip👍

      Når du kan lige disse kødboller, så skulle du næsten også prøve mine kyllingekødboller i cremet svampesauce🥰

  2. Mette Lindrup Skov Jensen

    Jeg vil prøve denne ret, men panang curry, hvor køber du det? Det er jo ikke den traditionelle red curry… og kaffirlime blade?

    • Hej Mette
      Godt at du skriver. Panang kan købes i Bilka og asiatiske supermarkeder. Kaffirlime blade kan fåes i alle større supermarkeder.
      Pøj pøj med det 🙂

  3. Er det panang Karry som i pulver eller karry pasta??

  4. Tak
    Kan man bruge andet som alternativ?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*