Hvis du elsker asiatisk mad, så vil du elske den her ret! Personligt er jeg helt vild med den slags mad og de mange lækre smage.
For at gøre den mere børnevenlig , så lod jeg nogle kødboller blive oppe fra sovsen, så drengene kunne nøjes med det og ris, hvis de ikke var vilde med sovsen.
Kødboller i panang karry
En herlig asiatisk ret, som du bare må prøve!
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
Kødboller
- 500 g hk kyllingefars
- 1 tsk fintrevet frisk ingefær
- 1 fed hvidløg fintrevet
- 1/2 tsk panang curry
- 2 spsk fiskesauce
- 2 spsk smør til stegning
Curry
- 2 fed hvidløg finthakket
- 3 stk skalotteløg finthakket
- 1 spsk panang karry
- Olie til stegning
- 5 stk kaffirlime blade
- 1 tsk sukker
- 1 rød peberfrugt skåret i tynde strimler
- 600 ml kokosmælk
- 1/2 stk citron, saften derfra
- 2 spsk fiskesauce
Øvrigt
- Ris
- Frisk koriander
Sådan gør du
Kødboller
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og steg i smør i en pande ved middel/høj varme, så de får en fin skorpe
- Lig til side på en tallerken
Curry
- Kom olien i panden og svits løg, hvidløg og panang curry i et par minutter
- Tilføj kaffirlime blade og steg ydeligere 1 minuts tid
- Kom nu peberfrugt og kokosmælk i panden og lad simre i ca. 15 min.
- (Sæt evt ris over nu 🙂)
- Smag curryen til med citronsaft og fiskesauce
- Kom bollerne i panden med sovs
- Tag kaffirlime bladene op (eller lad blive ved for pyntens skyld- men spis dem ikke)
- Server med ris og frisk koriander
Vi har spist denne ret to gange nu. Og den er simpelthen fantastisk. Utroligt hvad man kan få ud af “kedeligt” hk. Kylling. Igår tilføjede vi så nogle flere grøntsager. Bønnespirer, frisk basilikum, babymajs og det kan virkelig godt anbefales.
Sikke en skøn feedback, tak for at dele ☺️ Og det lyder super lækkert med de grønne tilføjelser, tak for tip👍
Når du kan lige disse kødboller, så skulle du næsten også prøve mine kyllingekødboller i cremet svampesauce🥰
Jeg vil prøve denne ret, men panang curry, hvor køber du det? Det er jo ikke den traditionelle red curry… og kaffirlime blade?
Hej Mette
Godt at du skriver. Panang kan købes i Bilka og asiatiske supermarkeder. Kaffirlime blade kan fåes i alle større supermarkeder.
Pøj pøj med det 🙂
Er det panang Karry som i pulver eller karry pasta??
Hej Luna
Det er en panang curry paste jeg har brugt 🙂
Tak
Kan man bruge andet som alternativ?
Hej Luna
Du kan evt bruge rød eller grøn karry paste 🙂