Kødboller i panang karry

image_pdfimage_print

Hvis du elsker asiatisk mad, så vil du elske den her ret! Personligt er jeg helt vild med den slags mad og de mange lækre smage.
For at gøre den mere børnevenlig , så lod jeg nogle kødboller blive oppe fra sovsen, så drengene kunne nøjes med det og ris, hvis de ikke var vilde med sovsen.

Ingredienser (4 personer)

Kødboller

  • 450-500 g hk kyllingefars
  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg , fintrevet
  • 1/2 tsk panang curry
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk smør til stegning

Curry

  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 3 skalotteløg, finthakket
  • 1 spsk panang karry
  • Olie til stegning
  • 5 kaffirlime blade
  • 1 tsk sukker
  • 1 rød peberfrugt, skåret i tynde strimler
  • 1,5 ds kokosmælk (evt 2 alt efter hvor mild du ønsker den, du kan tilføje mere tilslut)
  • Saft fra 1/2 citron eller lime
  • 2 spsk fiskesauce

Øvrigt

  • Ris
  • Frisk koriander

Fremgangsmåde

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og steg i smør i en pande ved middel/høj varme, så de får en fin skorpe
  • Lig til side på en tallerken

Curry

  • Kom olien i panden og svits løg, hvidløg og panang curry i et par minutter
  • Tilføj kaffirlime blade og steg ydeligere 1 minuts tid
  • Kom nu peberfrugt og kokosmælk i panden og lad simre i ca. 15 min.
  • (Sæt evt ris over nu 🙂)
  • Smag curryen til med citronsaft og fiskesauce
  • Kom bollerne i panden med sovs
  • Tag kaffirlime bladene op (eller lad blive ved for pyntens skyld- men spis dem ikke)
  • Server med ris og frisk koriander

2 Comments

  1. Vi har spist denne ret to gange nu. Og den er simpelthen fantastisk. Utroligt hvad man kan få ud af “kedeligt” hk. Kylling. Igår tilføjede vi så nogle flere grøntsager. Bønnespirer, frisk basilikum, babymajs og det kan virkelig godt anbefales.

    • Sikke en skøn feedback, tak for at dele ☺️ Og det lyder super lækkert med de grønne tilføjelser, tak for tip👍

      Når du kan lige disse kødboller, så skulle du næsten også prøve mine kyllingekødboller i cremet svampesauce🥰

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*