Gulerodsboller

image_pdfimage_print

Hvis du leder efter en opskrift på nemme saftige gulerodsboller – så er den lige her!

Ingredienser (15 stk)

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 æg + evt 1 ekstra til pensling
  • 7 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk neutral olie (eks solsikke eller raps)
  • Ca 1 kg mel
  • 2,5 tsk fint salt
  • 3 gulerødder (200 g)
  • 50 g solsikkekerner

Fremgangsmåde

  • Tag en røremaskine (eller alm skål) frem
  • Kom lunkent vand deri, smuldr gæren og rør rundt så gæren udblødes
  • Tilsæt nu resten (pånær mel) og bland godt sammen
  • Tilføj mel af 2-3 omgange (den skal være en smule klistret)
  • Stil til hævning under viskestykke i 1 time
  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Beklæd bageplader med bagepapir
  • Kom dejen op på bagepapiret med to skeer (da den er ret klistret. Det er ikke meningen du skam kunne forme helt runde boller)
  • Pensl evt med et sammenpisket æg og drys med lidt solsikke kerner
  • Bag i ovnen til de er gyldne og sprøde ca. 15 min

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*