Ærte/spinat suppe

image_pdfimage_print

Den her suppe er super cremet, let spicy og fyldt med grønt. Jeg servede den med stegte tigerrejer på spyd. Du kan også servere med kyllingespyd, koteletter i tern på spyd eller lign.

Ingredienser (2-3 personer)

  • 2 cm ingefær, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2-1 frisk chili (alt efter styrke)
  • 2 spsk olie til stegning
  • 100 g frisk skyllet spinat
  • 450 g frosne ærter
  • 7 dl grøntsags bouillon
  • 1 ds kokosmælk
  • Saft fra 1 citron
  • Salt og peber
  • evt til servering : creme fraiche, frisk koriander, brød og spyd med valgfri kød/skaldyr

Fremgangsmåde

  • Kom olie i en gryde og svits chili, hvidløg og ingefær i et par minutter
  • Tilsæt spinat, ærter og bouillon i gryde
  • Kog i ca. 10 minutter
  • Tag sf komfuret, blend suppen med en stavblender og stil tilbage på kogepladen
  • Kom kokosmælk og citronsaft i og smag til med salt og peber

Server evt med en klat creme fraiche i, top med frisk koriander, evt spyd og brød

2 Comments

  1. Lotte Lykke Frederiksen

    Virkelig en lækker suppe med en mild smag af Thailand eller Vietnam, hvis man drysser med frisk koriander. Tror jeg vil lave den med mange gange i sommer.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*