Ærte/spinat suppe

Den her suppe er super cremet, let spicy og fyldt med grønt. Jeg servede den med stegte tigerrejer på spyd. Du kan også servere med kyllingespyd, koteletter i tern på spyd eller lign.


Ærte/spinat suppe

En smagfuld suppe fyldt med grøntsager

  • 4 cm ingefær (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 stk frisk chili (alt efter styrke)
  • 2 spsk olie til stegning
  • 200 g frisk skyllet spinat
  • 900 g frosne ærter
  • 1,4 l vand
  • 3 terninger grøntsagsbouillon
  • 600 ml kokosmælk
  • 1 stk citron, saften
  • Salt og peber
  • evt til servering : creme fraiche (frisk koriander, brød og spyd med valgfri kød/skaldyr)
  1. Kom olie i en gryde og svits chili, hvidløg og ingefær i et par minutter
  2. Tilsæt spinat, ærter og bouillon i gryde
  3. Kog i ca. 10 minutter
  4. Tag sf komfuret, blend suppen med en stavblender og stil tilbage på kogepladen
  5. Kom kokosmælk og citronsaft i og smag til med salt og peber
  6. Server evt med en klat creme fraiche i, top med frisk koriander, evt spyd og brød
Suppe
ærter, kokosmælk, rejer, spinat, suppe, Tigerrejer