Bananroulade

image_pdfimage_print

Nogen kalder det Budapest rulle- jeg kalder det banan roulade. Det er en skøn kombi imellem nøddemarengs, flødeskum, banan og chokolade.

Bananroulade

En virkelig skøn kombi af marengs, banan og flødeskum
4.75 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: banan, chokolade, flødeskum, marengs, nødder, roulade
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 5 stk æggehvide
  • 275 g flormelis
  • 90 g hasselnødder
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • evt lidt mandelflager

Fyld

  • 2 bananer
  • 3 dl piskefløde
  • 80 g mørk chokolade
  • evt lidt guldglimmer til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 7 min
  • Tag ud og afkøl
  • Hak nødderne helt fint i en minihakker
  • Kom æggehvider og 135 g flormelis i en skål og pisk det til en stiv marengs
  • Find en ny skål og bland de hakkede nødder, majsstivelse og 135 g flormelis sammen
  • Vend forsigtigt det hele sammen med marengsen ved hjælp af en dejskraber
  • Kom i en sprøjtepose med tyl
  • Fordel nøddemarengsen på en bageplade med bagepapir i lange rækker (se billede nederst) og drys evt med mandelflager
  • Bages i ovnen i ca 18-20 minutter
  • Køles helt af
  • Pisk fløden til skum, hak chokoladen og skær bananerne i skiver
  • Fordel flødeskummet, banan og chokolade og rul forsigtigt
  • Serveres helst samme dag- så den forbliver sprød
  • Pynt evt toppen med flødeskum (fra sprøjtepose med tyl), guldglimmer og chokolade

2 Comments

  1. Majken Andersen

    5 stars
    Den er helt perfekt, som den man køber, blot til den halve pris.
    Det er en kage, jeg kommer til at lave igen.
    Kollegaerne var begejstret.

4.75 from 4 votes (3 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*