Bananroulade

image_pdfimage_print

Nogen kalder det Budapest rulle- jeg kalder det banan roulade. Det er en skøn kombi imellem nøddemarengs, flødeskum, banan og chokolade.

Bananroulade

En virkelig skøn kombi af marengs, banan og flødeskum
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: banan, chokolade, flødeskum, marengs, nødder, roulade
Forb. tid: 20 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Nøddebund

  • 5 stk æggehvide
  • 275 g flormelis
  • 90 g hasselnødder
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • evt lidt mandelflager

Fyld

  • 2 bananer
  • 3 dl piskefløde
  • 80 g mørk chokolade
  • evt lidt guldglimmer til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 7 min
  • Tag ud og afkøl
  • Hak nødderne helt fint i en minihakker
  • Kom æggehvider og 135 g flormelis i en skål og pisk det til en stiv marengs
  • Find en ny skål og bland de hakkede nødder, majsstivelse og 135 g flormelis sammen
  • Vend forsigtigt det hele sammen med marengsen ved hjælp af en dejskraber
  • Kom i en sprøjtepose med tyl
  • Fordel nøddemarengsen på en bageplade med bagepapir i lange rækker (se billede nederst) og drys evt med mandelflager
  • Bages i ovnen i ca 18-20 minutter
  • Køles helt af
  • Pisk fløden til skum, hak chokoladen og skær bananerne i skiver
  • Fordel flødeskummet, banan og chokolade og rul forsigtigt
  • Serveres helst samme dag- så den forbliver sprød
  • Pynt evt toppen med flødeskum (fra sprøjtepose med tyl), guldglimmer og chokolade

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*