Bananroulade

image_pdfimage_print

Nogen kalder det Budapest rulle- jeg kalder det banan roulade. Det er en skøn kombi imellem nøddemarengs, flødeskum, banan og chokolade.

Ingredienser (6-8 Pers.)

Nøddebund

  • 5 stk æggehvide
  • 275 g flormelis
  • 90 g hasselnødder
  • 1,5 spsk majsstivelse
  • evt lidt mandelflager

Fyld

  • 2 bananer
  • 3 dl piskefløde
  • 80 g mørk chokolade
  • evt lidt guldglimmer til pynt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader
  • Kom nødderne på en bageplade med bagepapir og bag i ovnen i 7 min
  • Tag ud og afkøl
  • Hak nødderne helt fint i en minihakker
  • Kom æggehvider og 135 g flormelis i en skål og pisk det til en stiv marengs
  • Find en ny skål og bland de hakkede nødder, majsstivelse og 135 g flormelis sammen
  • Vend forsigtigt det hele sammen med marengsen ved hjælp af en dejskraber
  • Kom i en sprøjtepose med tyl
  • Fordel nøddemarengsen på en bageplade med bagepapir i lange rækker (se billede nederst) og drys evt med mandelflager
  • Bages i ovnen i ca 18-20 minutter
  • Køles helt af
  • Pisk fløden til skum, hak chokoladen og skær bananerne i skiver
  • Fordel flødeskummet, banan og chokolade og rul forsigtigt
  • Serveres helst samme dag- så den forbliver sprød
  • Pynt evt toppen med flødeskum (fra sprøjtepose med tyl), guldglimmer og chokolade

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*