Haven var fyldt med lækre æbler der skulle bruges, så drengene og jeg gik i køkkenet og bagte den her lækre kage. Den er super nem at lave og dejlig svampet. Bliver kun endnu bedre på 2. og 3. dagen. Kan serveres kold eller lun. Server gerne med vanilleis, creme fraiche eller flødeskum til.
Ingredienser
- 300 g smør fast smør, som har stået ude og blevet blødt
- 300 g sukker
- 300 g groftrevet marcipan
- 1 tsk vanillesukker
- 6 stk æg
- 150 g hvedemel
- 5 stk æbler skåret i små tern
- evt. kanelsukker til toppen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- I en skål piskes sukker, marcipan, vanillesukker og smør godt sammen med elpisker
- Pisk hefter æggene i ét ad gangen
- Vend æbleternene deri
- Til slut vendes melet i med en dejskraber
- Fordel dejen i et ildfast fad på ca. 24x 32 cm beklædt med bagepapir
- Hæld dejen i formen, drys evt. med kanelsukker og bag midterst i ovnen i ca. 35 min.
Hej Josephine, kagen ser virkelig lækker og konfekt-agtig ud.
Jeg har ikke prøvet at bage den endnu, og vil derfor høre om der ikke skal anvendes bagepulver? Venlig hilsen Jette
Mange tak Jette, det er den også✨
Nej denne mazarinkage er uden hævemiddel såsom bagepulver 😉
God fornøjelse med den,
Vh Josephine
Min mor bagte den i mandags da vi kom til eftermiddagskaffe. Den er så lækker.
Kan man mon lave den glutenfri? Ville bage den til mine kollegaer og der er en som ikke tåler gluten.
De bedste hilsner Carina
Hej Carina
Tusind tak for dejlig feedback. Jeg ved ikke om man kan bytte hvedemel ud med mandelmel, men måske det er et forsøg værd. ‘
vh Josephine
Hejsa,
Jeg skal lave dåbskagetapas 2/11. Jeg tror din kage skal med, men kan den mon fryses?
Hej Ditte
Det vil jeg tro at den kan, men har ikke selv prøvet det. Rigtig god dåb.
vh Josephine
Lækker kage, som blev fantastisk, da jeg tilsatte reven citronskal.
Dejligt at høre Anne Marie 🥰