gryderet med svinekæbe

Gryderet med møre svinekæber og bacon

image_pdfimage_print

Denne her gryderet er virkelig skøn og hel perfekt efterårs/vintermad. Det var første gang jeg lavede svinekæber, men de blev helt vildt lækre og møre. Så lad dig ikke afskrække af det knap så appetitlige navn.

Retten er også helt ideel til du får gæster, da den kan laves i god tid og stå og simre. Også god at lave dagen før og lune dagen efter. I denne er der også cocktailpølser i, fordi mine børn er vilde med dette, men det kan sagtens undlades.

gryderet med svinekæbe

Gryderet med svinekæber og bacon

Skøn ret med lækkert mørt kød
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: bacon, cocktailpølser, gæstemad, gryderet, simreret, svinekæber
Forb. tid: 30 minutter
Simretid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

  • 1 kg grisekæber
  • 200 g cocktailpølser
  • 200 g bacon i tern
  • 1 bakke champignon renset og skåret i skiver
  • 1 stk løg skrællet og hakket fint
  • 2 stk gulerødder skrællet og skåret i små tern
  • 1 spsk paprika
  • 3 dl rødvin
  • 3 dl vand
  • 1 terning oksebouillon
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 bundt rosmarin bundet med kødsnor, så de nemt kan tages op
  • 1 glas perleløg
  • 1/2 liter piskefløde
  • Salt og peber
  • Smør
  • evt. kulør
  • Ris til servering

Sådan gør du

  • Start med at klargøre svinekæberne. Det gør du ved at skære de sølvfarvede sener af
  • I en gryde med smør steges svinekæberne (tag 1/2 delen af gangen) og steg ved høj varme, få minutter til de er brunet af på begge sider. Krydr med salt og peber og tag op. Gør sådan med alt kødet og stil fra i en skål.
  • Kom lidt nu smør i gryden igen og steg løg i ca. 5 min
  • Herefter kommes gulerødder, bacon, champignon og paprika deri og steges et par minutter
  • Kom kødet tilbage i gryden, kom rosmarin i og hæld rødvinen på. Lad simre i 15 min
  • Tilsæt nu dåsetomaterne, tomatpuré, vand og oksebouillon. Lad simre under låg i ca. 2-3 timer (til kødet er mørt). Du kan også komme gryden i ovnen ved 150 grader under låg i samme tid
  • Kort inden servering tilsættes perleløg, cocktailpølser og piskefløde. Evt kulør. Smag til med salt og peber
  • Server med ris
Kan den laves dagen før?

Det kan den sagtens. Kødet bliver mindst ligeså mørt dagen efter.

Kan man bruge andet kød?

Du kan sagtens bytte svinekæber ud med eks. oksebov

simreret med mørt kød
gryderet med svinekæbe

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*