Idag fik vi en helt perfekt søndagsret. Det var kyllinge overlår i en cremet soltørret tomatsovs med parmesan og spinat. Den blev serveret til pasta, men ville også være lækker med ris og kartoffelmos.
Kylling i soltørret tomatsovs
En dejlig ret, som er perfekt som gæstemad eller til weekenden
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 400 g pasta
- 4 stk kyllingeoverlår med skind
- 1 terning hønsebouillon
- 4 dl madlavningsfløde 15%
- 50 g friskrevet parmesan
- 1 dl vand (fra fadet med kylling)
- 1 spsk paprika
- 1/2 dl mel
- 1 tsk salt
- 1 tsk italiensk krydderi alternativt 1/2 tsk rosmarin og 1/2 tsk timian
- 1 stk løg hk fint
- 2 fed hvidløg hk fint
- 2 spsk soltørret tomater grofthakket
- 1 håndfuld frisk spinat
- Smør eller olie til stegning
- Evt frisk basilikum til servering
- 2 spsk tomatpuré
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Vend kyllingen i en blanding af mel, salt og paprika
- Steg kyllingen et par minutter på hver side i en pande i smør eller olie
- Kom kyllingen i et ildfast fad, hæld vand i så bunden akkurat er dækket og steg midterst i ovnen i 45 min. Hvis væsken forsvinder, så tilsæt mere undervejs.
- Når kyllingen mangler 15 min, så gå videre. Sæt vand over til pasta og kog efter anvisningen.
- I panden, hvor kyllingen blev stegt, kommes smør/olie. Steg nu løg og hvidløg et par minutter
- Tilsæt bouillon, fløde, soltørret tomat, italiensk krydderi, tomatpuré og lad simre 7-10 min
- Tilsæt parmesan og spinat
- Hæld 1 dl af væsken fra kyllingen deri og smag til med salt
- Server med kylling og pasta
Seneste kommentarer