Hindbær cheesecake

image_pdfimage_print

En skøn hindbær cheesecake med kiksebund og hvid chokolade. En helt perfekt kombi af sødt og syrligt. Perfekt kage til festlige lejligheder eller hvis familien/vennerne skal forkæles lidt ekstra.

Hindbær cheesecake

En cheesecake som alle elsker med en perfekt kombi af sødt og syrligt
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: cheesecake, Dessert, hindbær, hvid chokolade, Kage, mousse
Forb. tid: 40 minutter
Køletid (min): 3 timer
Samlet tid: 2 timer 40 minutter
Antal: 10 Personer

Udstyr

  • 1 springform 18-20 cm med bagepapir i bunden
  • Lagkageplast

Ingredienser

Kiksebund

  • 125 g Smør smeltet
  • 200 g digestivekiks
  • 50 g hvid chokolade hakket groft

Ostecreme

  • 5 blade husblas
  • 175 g friske hindbær frosne kan også bruges
  • 110 g sukker
  • 1/2 stk vanillestang
  • 1 øko citron – skallen herfra
  • 250 g Philadelphia
  • 3 dl piskefløde

Hindbærgele

  • 100 g frosne hindbær
  • 1,5 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g flormelis
  • 2 blade husblas

Øvrige

  • Friske hindbær og evt mynteblade til pynt

Sådan gør du

Kiksebund

  • Blend kiksene til smuldr i en minihakker og bland sammen med det smeltede smør og den hakkede chokolade
  • Fordel i springformen med bagepapir i bunden og stil på køl

Ostecreme

  • Stil husblassen i blød i en skål med koldt vand
  • I en gryde varmes fintrevet citronskal, den tomme vanillestang (skrab kornene ud i en skål) og hindbær indtil hindbærrene er smattet godt sammen. Si massen, så du har ren saft tilbage. Smelt husblassen heri og lad køle af
  • I en skål piskes Philadelphia, sukker og kornene fra vanillen sammen. Pisk den afkølede hindbærsaft i
  • Pisk fløden til let flødeskum og vend den sammen med det andet
  • Fordel ostecremen på kiksebunden og stil på køl

Hindbærgele

  • Sæt husblasen i blød i en skål med koldt vand
  • Kog hindbær, flormelis og vand i en gryde og si det
  • Smelt husblassen deri
  • Tilføj citronsaften
  • Når den er afkølet og ostecremen er stivnet en smule – så hældes den over kagen.
  • Lad den stå på køl i min 3 timer og gerne natten over
  • Pynt evt med friske hindbær og mynteblade

2 Comments

  1. Du skriver i vejledningen til ostecremen at der skal citron i, men det står ikke i listen. Kan du hjælpe?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*