Hindbær cheesecake
En skøn hindbær cheesecake med kiksebund og hvid chokolade. En helt perfekt kombi af sødt og syrligt. Perfekt kage til festlige lejligheder eller hvis familien/vennerne skal forkæles lidt ekstra.
Hindbær cheesecake
En cheesecake som alle elsker med en perfekt kombi af sødt og syrligt
- springform 18-20 cm
- Lagkageplast
Kiksebund
- 125 g Smør (smeltet )
- 200 g digestivekiks
- 50 g hvid chokolade (hakket groft )
Ostecreme
- 5 blade husblas
- 175 g friske hindbær (frosne kan også bruges )
- 110 g sukker
- 1/2 stk vanillestang
- 1 øko citron – skallen herfra
- 250 g Philadelphia
- 3 dl piskefløde
Hindbærgele
- 100 g frosne hindbær
- 1,5 dl vand
- 2 spsk citronsaft
- 50 g flormelis
- 2 blade husblas
Øvrige
- Friske hindbær og evt mynteblade til pynt
Kiksebund
-
Blend kiksene til smuldr i en minihakker og bland sammen med det smeltede smør og den hakkede chokolade
-
Fordel i springformen med bagepapir i bunden og stil på køl
Ostecreme
-
Stil husblassen i blød i en skål med koldt vand
-
I en gryde varmes fintrevet citronskal, den tomme vanillestang (skrab kornene ud i en skål) og hindbær indtil hindbærrene er smattet godt sammen. Si massen, så du har ren saft tilbage. Smelt husblassen heri og lad køle af
-
I en skål piskes Philadelphia, sukker og kornene fra vanillen sammen. Pisk den afkølede hindbærsaft i
-
Pisk fløden til let flødeskum og vend den sammen med det andet
-
Fordel ostecremen på kiksebunden og stil på køl
Hindbærgele
-
Sæt husblasen i blød i en skål med koldt vand
-
Kog hindbær, flormelis og vand i en gryde og si det
-
Smelt husblassen deri
-
Tilføj citronsaften
-
Når den er afkølet og ostecremen er stivnet en smule – så hældes den over kagen.
-
Lad den stå på køl i min 3 timer og gerne natten over
-
Pynt evt med friske hindbær og mynteblade