Hindbær cheesecake

En skøn hindbær cheesecake med kiksebund og hvid chokolade. En helt perfekt kombi af sødt og syrligt. Perfekt kage til festlige lejligheder eller hvis familien/vennerne skal forkæles lidt ekstra.


Hindbær cheesecake

En cheesecake som alle elsker med en perfekt kombi af sødt og syrligt

  • springform 18-20 cm
  • Lagkageplast

Kiksebund

  • 125 g Smør (smeltet )
  • 200 g digestivekiks
  • 50 g hvid chokolade (hakket groft )

Ostecreme

  • 5 blade husblas
  • 175 g friske hindbær (frosne kan også bruges )
  • 110 g sukker
  • 1/2 stk vanillestang
  • 1 øko citron – skallen herfra
  • 250 g Philadelphia
  • 3 dl piskefløde

Hindbærgele

  • 100 g frosne hindbær
  • 1,5 dl vand
  • 2 spsk citronsaft
  • 50 g flormelis
  • 2 blade husblas

Øvrige

  • Friske hindbær og evt mynteblade til pynt

Kiksebund

  1. Blend kiksene til smuldr i en minihakker og bland sammen med det smeltede smør og den hakkede chokolade

  2. Fordel i springformen med bagepapir i bunden og stil på køl

Ostecreme

  1. Stil husblassen i blød i en skål med koldt vand

  2. I en gryde varmes fintrevet citronskal, den tomme vanillestang (skrab kornene ud i en skål) og hindbær indtil hindbærrene er smattet godt sammen. Si massen, så du har ren saft tilbage. Smelt husblassen heri og lad køle af

  3. I en skål piskes Philadelphia, sukker og kornene fra vanillen sammen. Pisk den afkølede hindbærsaft i

  4. Pisk fløden til let flødeskum og vend den sammen med det andet

  5. Fordel ostecremen på kiksebunden og stil på køl

Hindbærgele

  1. Sæt husblasen i blød i en skål med koldt vand

  2. Kog hindbær, flormelis og vand i en gryde og si det

  3. Smelt husblassen deri

  4. Tilføj citronsaften

  5. Når den er afkølet og ostecremen er stivnet en smule – så hældes den over kagen.

  6. Lad den stå på køl i min 3 timer og gerne natten over

  7. Pynt evt med friske hindbær og mynteblade

Dessert
cheesecake, Dessert, hindbær, hvid chokolade, Kage, mousse