Pasta i ovn med kylling, bacon og mornaysauce

image_pdfimage_print

Det her er en genial ret, til de dage hvor tiden er knap. Og ungerne er vilde med den.

Du kan nemt tilføje flere eller andre grøntsager som ærter, majs, blomkål, broccoli, spinat osv.

Hvis du har en rest kogte skruer, så kan du sagtens bruge dem. Men så undlad vandet og halver tiden i ovnen.

Pasta i ovn med kylling, bacon og mornaysauce

En perfekt ret, hvis du har nogle kogte pastaskruer tilovers
3 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: pasta
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g pastaskruer
  • 400 g kyllingebryst/filet
  • 100 g bacon i tern
  • 8 champignon skåret i skiver
  • 500 ml mornaysauce
  • 500 ml vand
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 gulerødder skrællet og skåret i skiver
  • 3 tsk sød paprika
  • Evt lidt friskrevet parmesan til toppen

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Steg baconen sprød på en pande, og tag af
  • Skær kyllingen i mindre stykker/tern og steg i baconfedtet sammen med paprika og champignon. Blot i 2-3 min til det er brunet
  • Find et ildfast fad
  • Kom de ukogte pastaskruer i
  • Fordel kylling, bacon og grøntsager deri og hæld vandet over
  • Fordel derefter mornaysaucen og krydr med salt og peber
  • Bages i ovnen i ca 35 min, rør gerne rundt undervejs og drys evt parmesan på ca 15 min før den er færdig

Ingredienser (4 Pers)

  • 300 g pastaskruer
  • ca. 300-400 g kyllingebryst/filet
  • 100 g bacon i tern
  • 8 champignon, skåret i skiver
  • 500 ml mornaysauce
  • 500 ml vand
  • 3 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • 3 tsk sød paprika
  • Evt lidt friskrevet parmesan til toppen

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Steg baconen sprød på en pande, og tag af
  • Skær kyllingen i mindre stykker/tern og steg i baconfedtet sammen med paprika og champignon. Blot i 2-3 min til det er brunet
  • Find et ildfast fad
  • Kom de ukogte pastaskruer i
  • Fordel kylling, bacon og grøntsager deri og hæld vandet over
    Fordel derefter mornaysaucen og krydr med salt og peber
  • Bages i ovnen i ca 35 min, rør gerne rundt undervejs og drys evt parmesan på ca 15 min før den er færdig

2 Comments

  1. Hei.
    Denne retten har jeg lyst til å prøve, men vet du hva “mornaysauce” er på norsk?

    • Det er en hvid opbagt sovs (lavet med smør og mel på panden) og så gerne mælk. Og så med revet parmesan i☺️

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*