One pot tomatsuppe med tigerrejer

image_pdfimage_print

Så er endnu en suppe landet herinde. Denne gang på en skøn tomatsuppe med tigerrejer. Du kan sagtens undlade rejer eller bytte ud med kødboller. Min plan var faktisk også at bruge ris i stedet for pasta, men gik med pasta (for at der var lidt genkendeligt for mine drenge, så de gad at prøve noget nyt).
Det hele laves i en gryde, så det er dejligt hurtigt og nemt (med begrænset opvask).

Ingredienser (4 personer)

  • 2 spsk olie
  • 1 løg, skrællet og hakket fint
  • 2 fed hvidløg, skrællet og hakket fint
  • 1 rød peberfrugt, skåret i mindre tern
  • Salt og peber
  • 700 ml vand
  • 2 terninger hønsebouillon
  • 2 ds hakket tomat (eller som jeg brugte nogle dåse tomater med små cherrytomater)
  • 1 ds (140g) tomatpuré
  • 200 g tørret pasta eller ris
  • 300 ml kokosmælk (eller 200 ml kokosmælk og 100 fløde)
  • ca. 200 g rå frosne tigerrejer, optøede med fjernet skal og hale
  • Citronsaft
  • Lidt chiliflager
  • Frisk basilikum
  • Evt. Flute

Fremgangsmåde

  • Find en gryde og kom olie og løg deri. Svits ved middelvarme i ca 5 min
  • Tilføj hvidløg og peberfrugt og steg i ca 30 sek
  • Kom nu bouillonterningerne i og mos dem med skeen. Tilføj vand, ds tomat, tomatpuré, kokosmælk, pasta (ellers ris)
  • Lad det hele koge ca. 7 min indtil pastaen (eller risen) næsten er færdig
  • Tilføj rejerne og lad småsimre yderligere 3 min
  • Smag til med salt, peber, chili og citron
  • Serveres med frisk basilikum (evt hk) og evt med flute

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*