Thai kødboller i rød karry

image_pdfimage_print

Jeg elsker det asiatiske køkken. Skal jeg have take away, så er det også min favorit. Jeg tror, det er på grund af de virkelig kraftfulde smage.
Det her er en nem ret som kan laves på 30 min. Og du kan nemt op- eller nedjustere mængden af r’s karry, alt efter hvor stærk mad du kan lide.

Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hk svinekød 14-18 % eller hk kylling
  • 1 æg
  • 2 spsk frisk ingefær, skrællet og revet fint
  • 2 dl pankorasp (alm rasp kan også bruges)
  • 1 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 fed hvidløg, skrællet og hk fint
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk soya

Øvrigt

  • 400 ml kokosmælk
  • 2 tsk rød karry paste
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 dl vand
  • 1 spsk gurkemeje
  • ca. 30 g frisk spinat
  • Saft fra 1/2 lime
  • 1 tsk sukker
  • Frisk koriander
  • Ris (eller nudler)

Fremgangsmåde

Kødboller (ca.16 stk)

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Rør alle ingredienserne i en skål (med en ske eller brug fingrene)
  • Form til ca. 16 kugler og placer med mellemrum på bagepladen
  • Kom evt. en smule olie på toppen af bollerne
  • Bages i ovnen i ca. 6 min pr side (vendes undervejs, så de får 6 min pr side)

Øvrigt

  • Sæt vand over til ris og kog efter anvisningen
  • Kom kokosmælken i en pande og varm den op ved middelvarme til den småsimre
  • Tilføj rød karry, gurkemeje og ingefær. Røres godt sammen
  • Tilføj vand og sukker
  • 2 min før retten skal serveres kommes limesaft og frisk spinat i (så spinaten falder sammen)
  • Server gerne i 4 skåle, med sovsen nederst, ris, kødboller og evt frisk koriander

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*