Thai kødboller i rød karry

Jeg elsker det asiatiske køkken. Skal jeg have take away, så er det også mit favorit køkken. Jeg tror, det er på grund af de virkelig kraftfulde smage.
Det her er en nem ret som kan laves på 30 min. Og du kan nemt op- eller nedjustere mængden af r’s karry, alt efter hvor stærk mad du kan lide.

annonce I samarbejde med nemlig.com kan du nu tilføje ingredienserne til denne opskrift direkte i kurven hos dem og dermed nemt få bragt varer lige til hoveddøren.

@import url(https://db.onlinewebfonts.com/c/7ad301252d6ecd3866e1734b16289941?family=Metric-R-Medium);



KØB HOS NEMLIG


Thai kødboller i rød karry

Lækker asiatisk ret med saftige kødboller

Kødboller

  • 400 g hk svinekød 14-18 % eller hk kylling
  • 1 stk æg
  • 2 spsk frisk ingefær (skrællet og revet fint)
  • 2 dl pankorasp (alm rasp kan også bruges)
  • 1 stk forårsløg (skåret i tynde skiver)
  • 1 fed hvidløg (skrællet og hk fint)
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk soya

Øvrigt

  • 400 ml kokosmælk
  • 2 tsk rød karry paste
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 dl vand
  • 1 spsk gurkemeje
  • 30 g frisk spinat
  • 1/2 stk lime, saften derfra
  • 1 tsk sukker
  • Frisk koriander
  • Ris (eller nudler)

Kødboller (ca.16 stk)

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir
  3. Rør alle ingredienserne i en skål (med en ske eller brug fingrene)
  4. Form til ca. 16 kugler og placer med mellemrum på bagepladen
  5. Kom evt. en smule olie på toppen af bollerne
  6. Bages i ovnen i ca. 6 min pr side (vendes undervejs, så de får 6 min pr side)

Øvrigt

  1. Sæt vand over til ris og kog efter anvisningen
  2. Kom kokosmælken i en pande og varm den op ved middelvarme til den småsimre
  3. Tilføj rød karry, gurkemeje og ingefær. Røres godt sammen
  4. Tilføj vand og sukker
  5. 2 min før retten skal serveres kommes limesaft og frisk spinat i (så spinaten falder sammen)
  6. Server gerne i 4 skåle, med sovsen nederst, ris, kødboller og evt frisk koriander
Hovedret
Thailandsk
kokosmælk, kødboller, rød karry


Ingredienser

Kødboller

  • 400 g hk svinekød 14-18 % eller hk kylling
  • 1 æg
  • 2 spsk frisk ingefær, skrællet og revet fint
  • 2 dl pankorasp (alm rasp kan også bruges)
  • 1 forårsløg, skåret i tynde skiver
  • 1 fed hvidløg, skrællet og hk fint
  • 1 tsk fint salt
  • 1 tsk peber
  • 1 spsk soya

Øvrigt

  • 400 ml kokosmælk
  • 2 tsk rød karry paste
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 dl vand
  • 1 spsk gurkemeje
  • ca. 30 g frisk spinat
  • Saft fra 1/2 lime
  • 1 tsk sukker
  • Frisk koriander
  • Ris (eller nudler)

Fremgangsmåde

Kødboller (ca.16 stk)

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Beklæd en bageplade med bagepapir
  • Rør alle ingredienserne i en skål (med en ske eller brug fingrene)
  • Form til ca. 16 kugler og placer med mellemrum på bagepladen
  • Kom evt. en smule olie på toppen af bollerne
  • Bages i ovnen i ca. 6 min pr side (vendes undervejs, så de får 6 min pr side)

Øvrigt

  • Sæt vand over til ris og kog efter anvisningen
  • Kom kokosmælken i en pande og varm den op ved middelvarme til den småsimre
  • Tilføj rød karry, gurkemeje og ingefær. Røres godt sammen
  • Tilføj vand og sukker
  • 2 min før retten skal serveres kommes limesaft og frisk spinat i (så spinaten falder sammen)
  • Server gerne i 4 skåle, med sovsen nederst, ris, kødboller og evt frisk koriander