Gravko kage

image_pdfimage_print

Mine drenge fyldt 4 år igår, og deres ønske var at få en gravko kage med i børnehaven.

Jeg besluttede mig for, at lave en simpel kage – som alle kan lave uden at skulle forme fondant, bruge specielle bageredskaber eller 5 timer i et køkken.
Kagen er en svampet gulerodskage med nem chokoladefrosting, kiks/vafler, grøn kokosmel og legetøj.

Gulerodskagen kan laves i god tid og fryses ned. Jeg tog den ud og stillede i køleskabet aftenen før, jeg skulle pynte den.

Gravko kage

En kage der vil hitte til børnefødselsdagen og som er nem at lave
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: børnefødselsdag, fødselsdag, gravko, Kage
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 18 personer

Ingredienser

Gulerodskage

  • 300 g gulerødder skrællet og revet groft
  • 300 g hvedemel
  • 200 g brun farin
  • 60 g sukker
  • 4 stk æg
  • 150 g smør blødt
  • 2,5 tsk bagepulver
  • 2,5 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 knivspids salt

Chokolade frosting

  • 200 g blødt smør
  • 200 g flormelis
  • 30 g rå kakaopulver
  • 3 spsk Philadelphia ost

Øvrige

  • 4-5 stk små arbejdsbiler Jeg købte dem i Normal. Har også hørt de kan købes i BR og Brugsen
  • 1 dl kokosmel og lidt grøn farve blandet sammen hvis du vil lave græs
  • 10 stk nougatrør
  • En håndfuld Maltesers chokolade kugler
  • 3 lyse kiks Mariekiks, digestive mm

Sådan gør du

Kage

  • Pisk smør, sukker og brun farin luftigt i en skål
  • Tilføj herefter æggene en af gangen og pisk
  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en anden skål og vend i den anden dej
  • Tilføj tilslut gulerødderne
  • Kom i ildfast fad (ca 18x 25 cm) med bagepapir og bag ved 180 grader i ca 30 min
  • Når afkølet skøres den ud , hvis du ønsker dette

Frosting

  • Pisk ingredienserne sammen og sprøjt på med en sprøjtepose med tyl i
  • Pynt med det øvrige som på billedet

2 Comments

  1. Lena Frandsen

    Hejsa

    Er der ingen fremgangsmåde med til denne opskrift? På forhånd tak og god weekend

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*