De fleste elsker bolognese eller også kaldet kødsovs. Denne version er med en skøn krydderi blanding, lidt fløde og smeltet cheddar.
Cremet bolognese
En virkelig skøn klassiker i fad med revet ost på
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 400 g pasta jeg brugte konkylie
- 3 spsk olie
- 500 g hakket oksekød 14-18 %
- 1 stk løg finthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 stængel bladselleri finthakket
- 2 tsk italiensk krydderi hvis du ikke kan købe det så kan du lave din egen blanding. Brug 2 spsk basilikum, 2 spsk merian, 2 spsk oregano, 1 spsk timian, 1 spsk rosmarin og 2 tsk hvidløgspulver
- 2 spsk mel
- 4 dl vand
- 1 terning oksebouillon
- 1 ds tomat
- 1,5 dl piskefløde eller anden mere fedtfattig
- Salt og peber
- 50 g revet rød cheddar
- evt frisk basilikum
Sådan gør du
- Steg kødet i 1,5 spsk olie i en høj pande, krydr med salt og peber og stil fra
- Kom 1,5 spsk olie i panden og steg løg og bladselleri i ca. 5 min ved middelvarme
- Kom hvidløg i og steg i 30 sek
- Kom krydderi og mel i gryden og steg i knap 1 minut
- Kom tomat, vand og bouillon deri og lad koge op, skru derefter ned for varmen og lad simre (imens det tykner) i ca 7 min. Rør i det undervejs
- Kog pastaen efter anvisning og hæld vandet fra
- Kom kødet i sovsen sammen med fløde og de kogte pasta
- Smages til med salt og peber
- Drys revet cheddar over det hele og lad det smelte
- Server straks evt med frisk basilikum
Seneste kommentarer