Cremet bolognese

image_pdfimage_print

De fleste elsker bolognese eller også kaldet kødsovs. Denne version er med en skøn krydderi blanding, lidt fløde og smeltet cheddar.

Cremet bolognese

En virkelig skøn klassiker i fad med revet ost på
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: bolognese, kødsovs
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 400 g pasta jeg brugte konkylie
  • 3 spsk olie
  • 500 g hakket oksekød 14-18 %
  • 1 stk løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 stængel bladselleri finthakket
  • 2 tsk italiensk krydderi hvis du ikke kan købe det så kan du lave din egen blanding. Brug 2 spsk basilikum, 2 spsk merian, 2 spsk oregano, 1 spsk timian, 1 spsk rosmarin og 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 spsk mel
  • 4 dl vand
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 ds tomat
  • 1,5 dl piskefløde eller anden mere fedtfattig
  • Salt og peber
  • 50 g revet rød cheddar
  • evt frisk basilikum

Sådan gør du

  • Steg kødet i 1,5 spsk olie i en høj pande, krydr med salt og peber og stil fra
  • Kom 1,5 spsk olie i panden og steg løg og bladselleri i ca. 5 min ved middelvarme
  • Kom hvidløg i og steg i 30 sek
  • Kom krydderi og mel i gryden og steg i knap 1 minut
  • Kom tomat, vand og bouillon deri og lad koge op, skru derefter ned for varmen og lad simre (imens det tykner) i ca 7 min. Rør i det undervejs
  • Kog pastaen efter anvisning og hæld vandet fra
  • Kom kødet i sovsen sammen med fløde og de kogte pasta
  • Smages til med salt og peber
  • Drys revet cheddar over det hele og lad det smelte
  • Server straks evt med frisk basilikum

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*