Cremet bolognese

image_pdfimage_print

De fleste elsker bolognese eller også kaldet kødsovs. Denne version er med en skøn krydderi blanding, lidt fløde og smeltet cheddar.

Ingredienser

  • 400 g pasta (jeg brugte konkylie)
  • 3 spsk olie
  • 500 g hakket oksekød 14-18 %
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stængel bladselleri, finthakket
  • 2 tsk italiensk krydderi *
  • 2 spsk mel
  • 4 dl vand
  • 1 terning oksebouillon
  • 1 ds tomat
  • 1,5 dl piskefløde (eller anden mere fedtfattig)
  • Salt og peber
  • ca. 50 g revet rød cheddar
  • evt frisk basilikum

* hvis du ikke kan købe det, så kan du lave din egen blanding. Brug 2 spsk basilikum, 2 spsk merian, 2 spsk oregano, 1 spsk timian, 1 spsk rosmarin og 2 tsk hvidløgspulver

Fremgangsmåde

  • Steg kødet i 1,5 spsk olie i en høj pande, krydr med salt og peber og stil fra
  • Kom 1,5 spsk olie i panden og steg løg og bladselleri i ca. 5 min ved middelvarme
  • Kom hvidløg i og steg i 30 sek
  • Kom krydderi og mel i gryden og steg i knap 1 minut
  • Kom tomat, vand og bouillon deri og lad koge op, skru derefter ned for varmen og lad simre (imens det tykner) i ca 7 min. Rør i det undervejs
  • Kog pastaen efter anvisning og hæld vandet fra
  • Kom kødet i sovsen sammen med fløde og de kogte pasta
  • Smages til med salt og peber
  • Drys revet cheddar over det hele og lad det smelte
  • Server straks evt med frisk basilikum

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*