Krydderkage a la mormor

image_pdfimage_print

Denne her bradepandekage er virkelig et af mine største barndomsminder. Min mormor bagte den tit og jeg elskede den! Den blev også kaldet “golfkagen”, da de tit bagte den og medbragte til golfbanen.

Jeg har altid været vild med den, og om det skyldes at den er krydret og ikke så sød eller de mange gode minder, er svært at sige. Tænker det er en kombination.

Ingredienser

Kage

  • 250 g smør , blødt
  • 500 g sukker
  • 6 æg
  • 400 g hvedemel
  • 2 Strøget tsk natron
  • 1 spsk stødt kanel
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 4 dl creme fraiche 18 %
  • 4 spsk tyttebær syltetøj (alternativ ribs gelé eller hindbær syltetøj)
  • ca. 30 mandler, hk groft

Glasur

  • 400 g flormelis
  • 4 spsk rå kakaopulver
  • 3-4 spsk lunkent vand
  • Evt drys/krymmel til pynt

Fremgangsmåde

Kage

  • Tænd ovnen på 200 grader
  • Pisk sukker og smør luftigt (jeg bruger røremaskine)
  • Tilføj æggene et ad gangen og pisk godt sammen
  • Bland de tørre ingredienser i en skål (mel, natron, kanel og ingefær)
  • Nu skal du ikke bruge røremaskinen mere
  • Vend melblandingen sammen med æggemassen med en grydeske eller lign
  • Kom tilslut tyttebær, creme fraiche og de hakkede mandler i. Rør rundt til massen er ensartet
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, fordel kagedejen derpå og bag nederst i ovnen i 30-40 min. (Den skal være gylden, og så skal du kunne stikke en tandstik eller lign i midten uden dejen er meget klistret)
  • Tag ud til afkøling

Glasur

  • Bland flormelis og kakaopulver i en skål
  • Kom først 3 spsk lunkent vand i og rør godt rundt, tilføj lidt mere vand alt efter hvor tyk glasuren er
  • Fordel glasuren og drys evt med krymmel

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*