Fars kødboller

image_pdfimage_print

Denne her ret, hedder “fars kødboller” herhjemme. Det er oftest mig der står for madlavningen, men far kan også- og han har nogle få klassikere, som er super gode og som er dem han laver.

Retten består af nogle saftige oksekødboller med persille i en cremet tomatsovs med diverse grøntsager. En sund ret, som er et stort hit hos mine drenge på 3,5 år.

Denne portion kan godt strækkes til 2 dage herhjemme (2 voksne og 2 børn).

Fars kødboller

Herhjemme har far en håndfuld retter, han laver igen og igen. Det her er en af favoritterne og et hit for hele familien
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: kødboller, pasta, tomatsovs
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hk oksekød
  • 1 håndfuld frisk persille hk fint
  • 1 fed hvidløg hk fint
  • 2 stk æg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 dl hvedemel

Øvrigt

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 stk løg skåret i tynde skiver
  • 2 stængler bladselleri hk fint
  • 2 stk gulerødder hk i små tern
  • 2 små kviste rosmarin hk fint
  • 6 dl passata purrerede tomater i karton
  • 400 g spaghetti
  • Friskrevet parmesan
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber
  • 1/2 tsk sukker
  • Smør til stegning af kødboller

Sådan gør du

  • Kom ingredienserne til kødboller i en skål og rør det godt sammen, stil til siden
  • Halver løget og skær i tynde skiver
  • Hak bladselleri og gulerødder groft og blend det fint i en mini hakker/blender
  • Find de øvrige ingredienser frem
  • Form farsen til små kødboller og tril dem i mel, stil på en tallerken
  • Kom olie i en høj pande og ved svag varme steges gulerødder, bladselleri, løg og rosmarin i ca 5 min.
  • Imens smeltes smør på en anden pande og kødbollerne med mel brunes på siderne
  • Lig de brunede kødboller op til grøntsagerne og hæld passata deri, sukker samt 1 tsk salt og 1 tsk peber
  • Lad simre i ca, 40 min. Smag til med salt og peber
  • Kog spaghettien efter anvisning på pakken og vend med kødbollerne og sovsen
  • Server med friskrevet parmesan og basilikum

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*