Fars kødboller

Denne her ret, hedder “fars kødboller” herhjemme. Det er oftest mig der står for madlavningen, men far kan også- og han har nogle få klassikere, som er super gode og som er dem han laver.

Retten består af nogle saftige oksekødboller med persille i en cremet tomatsovs med diverse grøntsager. En sund ret, som er et stort hit hos mine drenge på 3,5 år.

Denne portion kan godt strækkes til 2 dage herhjemme (2 voksne og 2 børn).


Fars kødboller

Herhjemme har far en håndfuld retter, han laver igen og igen. Det her er en af favoritterne og et hit for hele familien

Kødboller

  • 500 g hk oksekød
  • 1 håndfuld frisk persille (hk fint)
  • 1 fed hvidløg (hk fint)
  • 2 stk æg
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 1 dl hvedemel

Øvrigt

  • 4 spsk olivenolie
  • 2 stk løg (skåret i tynde skiver)
  • 2 stængler bladselleri (hk fint)
  • 2 stk gulerødder (hk i små tern)
  • 2 små kviste rosmarin (hk fint)
  • 6 dl passata (purrerede tomater i karton)
  • 400 g spaghetti
  • Friskrevet parmesan
  • Frisk basilikum
  • Salt og peber
  • 1/2 tsk sukker
  • Smør til stegning af kødboller
  1. Kom ingredienserne til kødboller i en skål og rør det godt sammen, stil til siden
  2. Halver løget og skær i tynde skiver
  3. Hak bladselleri og gulerødder groft og blend det fint i en mini hakker/blender
  4. Find de øvrige ingredienser frem
  5. Form farsen til små kødboller og tril dem i mel, stil på en tallerken
  6. Kom olie i en høj pande og ved svag varme steges gulerødder, bladselleri, løg og rosmarin i ca 5 min.
  7. Imens smeltes smør på en anden pande og kødbollerne med mel brunes på siderne
  8. Lig de brunede kødboller op til grøntsagerne og hæld passata deri, sukker samt 1 tsk salt og 1 tsk peber
  9. Lad simre i ca, 40 min. Smag til med salt og peber
  10. Kog spaghettien efter anvisning på pakken og vend med kødbollerne og sovsen
  11. Server med friskrevet parmesan og basilikum
Hovedret
kødboller, pasta, tomatsovs