Fars kødboller
Denne her ret, hedder “fars kødboller” herhjemme. Det er oftest mig der står for madlavningen, men far kan også- og han har nogle få klassikere, som er super gode og som er dem han laver.
Retten består af nogle saftige oksekødboller med persille i en cremet tomatsovs med diverse grøntsager. En sund ret, som er et stort hit hos mine drenge på 3,5 år.
Denne portion kan godt strækkes til 2 dage herhjemme (2 voksne og 2 børn).
Fars kødboller
Herhjemme har far en håndfuld retter, han laver igen og igen. Det her er en af favoritterne og et hit for hele familien
Kødboller
- 500 g hk oksekød
- 1 håndfuld frisk persille (hk fint)
- 1 fed hvidløg (hk fint)
- 2 stk æg
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 dl hvedemel
Øvrigt
- 4 spsk olivenolie
- 2 stk løg (skåret i tynde skiver)
- 2 stængler bladselleri (hk fint)
- 2 stk gulerødder (hk i små tern)
- 2 små kviste rosmarin (hk fint)
- 6 dl passata (purrerede tomater i karton)
- 400 g spaghetti
- Friskrevet parmesan
- Frisk basilikum
- Salt og peber
- 1/2 tsk sukker
- Smør til stegning af kødboller
- Kom ingredienserne til kødboller i en skål og rør det godt sammen, stil til siden
- Halver løget og skær i tynde skiver
- Hak bladselleri og gulerødder groft og blend det fint i en mini hakker/blender
- Find de øvrige ingredienser frem
- Form farsen til små kødboller og tril dem i mel, stil på en tallerken
- Kom olie i en høj pande og ved svag varme steges gulerødder, bladselleri, løg og rosmarin i ca 5 min.
- Imens smeltes smør på en anden pande og kødbollerne med mel brunes på siderne
- Lig de brunede kødboller op til grøntsagerne og hæld passata deri, sukker samt 1 tsk salt og 1 tsk peber
- Lad simre i ca, 40 min. Smag til med salt og peber
- Kog spaghettien efter anvisning på pakken og vend med kødbollerne og sovsen
- Server med friskrevet parmesan og basilikum