Intens chokoladekage med mascarpone og marcipan

image_pdfimage_print

Jeg bagte denne her kage med mine to store niecer. Den er faktisk ret simpel, men kræver sprøjteposer og tyl, hvis du vil pynte med mascarpone cremen.
Alle blev imponerede over både udseende og smagen. Den har en intens chokoladesmag med en anelse kaffenoter.
Tror den vil egne sig godt som en talkage, det bliver afprøvet om en måned, når min niece har ønsket en 10 tals kage til sin fødselsdag.

Ingredienser

Kage

  • 250 g smør
  • 170 g mørk chokolade
  • 50 g mælkechokolade
  • 3 dl mælk
  • 2,5 spsk instantkaffe
  • 400 g sukker
  • 60 g kakaopulver
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 240 g mel
  • 4 æg

Mascarpone creme

  • 250 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vanillepaste
  • 3 spsk flormelis

Øvrigt

  • 3 forskellige pasta farver
  • evt små æg eller lign til pynt (jeg havde nogle gamle æg fra påske liggende)
  • Guldglimmer (du kan rulle små chokolade æg i)
  • Jordbær (halveret)
  • Sprøjtepose og tylle

Fremgangsmåde

Kage

  • Tænd først ovnen på 150 grader
  • Kom mælk, instant kaffe pulver og smør i en gryde og smelt ved smag varme (rør rundt så mælken ikke brænder på)
  • Bland imens de tørre ingredienser (mel, bagepulver, natron, salt og kakaopulver) i en anden skål
  • Når tingene i gryden er smeltet tilsættes chokolade indtil det er smeltet
  • Kom nu sukker i gryden indtil det er smeltet
  • Hæld blandingen op i en røreskål og afkøl. Det skal være lunt men ikke varmt inden du kan fortsætte
  • Når det er lunt pisker du de tørre ingredienser i
  • Tilslut pisker du æggene i , et ad gangen
  • Kagedejen bliver helt ensartet, skinnende og glat
  • Hæld i en form på ca 30x 24 cm med bagepapir i
  • Bages i ovnen i ca. 40 min,
  • Stik en tandstik i undervejs, ovne bager forskelligt
  • Der skal ikke hænge dej ved, evt højst lidt “tørre” krummer
  • Tag ud og afkøl, og skær kanterne af

Mascarpone creme

  • Kom alle ingredienser ned i en skål og pisk til en fast creme ( a la frosting)
  • Del op i 4 skåle, en skål med en lille smule til opsmøring.
  • De andre 3 skåle med lige meget
  • Kom en lille smule pastafarve i hver skål (vi brugte lyserød, grøn og gul)
  • Kom cremen i sprøjteposer med forskellige tyller og lav roser, “duper” og lign.

Pynt

  • Pynt med valgfri pynt
  • Rul marcipanen ud med en kagerulle og smør lidt mascarpone på den ene side (som lim) og sæt fast på kanterne

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*