Brownie bites med karameltopping

image_pdfimage_print

Jeg elsker brownie og de her er virkelig lækre, toppingen med knasende karameltopping med salte nødder i giver den lige det ekstra pift. Mums. Er bedst dagen efter eller 2 dage efter.

Brownie bites med karameltopping

En skøn skærekage med den lækreste knasende karamel på toppen
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: Brownie, chokolade, Kage, Karamel, skærekage
Forb. tid: 30 minutter
Bagetid: 15 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 20 personer

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 200 g mørk chokolade med ca. 70 % kakaoindhold
  • 65 g sigtet hvedemel
  • 80 g sigtet kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 350 g sukker
  • 4 stk æg

Karameltopping

  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 2, 5 spsk hvedemel
  • 1 spsk honning
  • 1/2 dl piskefløde
  • 80 g salte blandede nødder hk groft

Øvrige

  • evt. tandstik og skumfiduser

Sådan gør du

  • Varm ovnen til 180 grader.
  • Smelt smør og chokolade i vandbad. Når massen er smeltet tages skålen af varmen.
  • Find en ny skål og bland her de tørre ingredienser sammen (kakaopulver, mel, sukker, bagepulver).
  • Bland de tørre ingredienser med den smeltede chokolademasse.
  • Når det er rørt godt sammen tilføjes æggene et efter et.
  • Beklæd en form på ca. 34x 24 cm med bagepapir og bag i ovnen i ca. 15 min (imens du tilbereder karameltoppingen).
  • Kom sukker, smør, fløde, honning og mel i en gryde v. middelvarme. Kog det kort op i 2-3 minutter, så melet kan jævne karamellen og tykne den – rør godt rundt, så det ikke brænder på.
  • Tag af varmen og bland de hakkede nødder i.
  • Tag brownien ud af ovnen efter 15 min, hæld den flydende karamel over og bag i yderligere 10 min.
  • Tag ud og afkøl. Er bedst dagen efter.
  • Servér evt. med tandstik og små skumfiduser.
brownie

2 Comments

  1. Dejlige opskrifter du har.
    Jeg har et spørgsmål. Hvor stor skal formen være til “Brownie bites med karameltopping” ?

    • Madmusen

      Hej Dorthe

      Beklager det virkelig sene svar, din besked havde desværre forputtet sig. Formen er 34×24 cm.

      vh Josephine

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*