Chokoladekage med lyserøde roser

image_pdfimage_print

Jeg skulle til en venindes babyshower og havde lovet at stå for kagen. Jeg synes høje kager, ser enormt flotte og imponerende ud – så jeg besluttede mig for, at lave 3 chokoladekager og stabler dem med en smule frosting imellem og så laver frosting roser på siderne og toppen.

Det er en kage som ser mere imponerende og avanceret ud end hvad reelt er – så kast dig endelig ud i det 🙂

Chokoladekage med lyserøde roser

En imponerende lagkage, som kan bruges til babyshower, barnedåb og fødselsdag
No ratings yet
Udskriv Pin Rate
Keyword: chokolade, chokoladekage, Kage, lagkage
Forb. tid: 45 minutter
Bagetid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 18 personer

Equipment

  • 3 3 springforme på ca.28 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden
  • Sprøjtepose med 1 stor stjernetyl jeg brugte 1M tyl

Ingredienser

Kagebunde (3 stk)

  • 450 g blødt smør ude af køleskabet i min.30 min
  • 450 g sukker
  • 7 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 450 g hvedemel
  • 150 g kakao
  • 3 tsk. bagepulver
  • 100 g mørk chokolade hakket groft
  • 1 tsk salt

Frosting

  • 650 g blødt smør
  • 980 g flormelis
  • evt. Jordbæraroma efter smag
  • Pink pastafarve – kom meget lidt i af gangen. Mængden afhænger af hvor lyserød du vil have den
  • evt. 20 hasselnødder og 1 tsk. guldstøv fra Mill & Mortar

Sådan gør du

Kagebunde

  • Tænd ovnen på 170 grader
  • Find en røremaskine frem (evt. skål og elpisker)
  • Kom det bløde smør og sukker i skålen og rør det godt sammen.
  • Tag herefter æggene i et ad gangen.
  • Bland de tørre ingredienser sammen (mel, kakao, bagepulver, chokoladestykker og salt) sammen i en anden skål.
  • Når de tørre ingredienser er sammen tilføres de våde ingredienser.
  • Kom til slut mælken i dejen.
  • Hæld i 3 springforme på ca.28 cm i diameter, beklædt med bagepapir i bunden.
  • Bages i ovnen i 45 minutter.
  • Tages ud og afkøles. De skal være helt kolde før de tages ud, stables og smøres med frosting.

Frosting

  • Kom det bløde smør og flormelis i en røremaskine (evt. skål og piskeris).
  • Kom farve og smag i efter behov – vær forsigtig med farven, 1 knivspids farver meget.
  • Du kan evt. dele frostingen i 2 eller 3 dele og farve dem i forskellige lyserøde nuancer.
  • Tag en chokoladebund og smør den skrabet med frosting, fortsæt med dette.
  • Kom i en sprøjtepose med 1 stor stjernetyl (jeg brugte en Wilton 1M).
  • Form roser på siderne og på toppen.
  • Pynt evt. med hasselnødder rullet i guldstøv og et banner
lyserød frosting kage

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*