Æbleskiver

image_pdfimage_print

I juletiden hygger vi os ofte med hjemmebag, konfekt og god mad. Jeg er vild med æbleskiver – og hjemmelavet smager nu altså bare bedst.

Æbleskiver

Lækre æbleskiver, som hører sig julen til
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: æbleskiver, jul, Kage
Forb. tid: 45 minutter
Køletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 40 stk

Ingredienser

  • 4 dl kærnemælk
  • 4 dl mel
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. natron
  • 1 spsk. smeltet smør/olie
  • 3 stk æg
  • Smør til stegning i æbleskivepandenServer evt. med flormelis og syltetøj

Sådan gør du

  • Del æggene i hvider og blommer i hver deres skål.
  • I skålen med blommer tilføres alle de øvrige ingredienser og pisk godt sammen til en dej.
  • Stil dejen i køleskabet i mindst 30 min.
  • Pisk æggehviderne stive (så stive at skålen kan vendes, uden at de falder ud)
  • Vend de stivnede æggehvider i dejen der har hvilt i køleskabet.
  • Varm en æbleskivepande godt op og put smør i alle hullerne.
  • Tag en spiseske og fyld hullerne op ca.3/4 dele (dejen hæver når den varmes)
  • Når dejen begynder at blive mere fast og boble, vendes de forsigtigt – eks. med en gaffel og vendes hurtigt rundt.
  • Server med flormelis og syltetøj

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*