Super lækker som forret eller en hapser før middagen. Den cremede burrata smager skønt med de solmodne tomater og lidt frisk basilikum.
Man kunne også vælge at komme lidt balsamico glace på toppen.
Pizza med burrata og tomat
En virkelig lækker idé til forret eller hapser
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 2 pizzaer
Ingredienser
- 2 dl koldt vand
- 10 g gær
- 1 tsk sukker
- 300 g tipo00 mel
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk salt
Topping
- 1 stk burrata ost
- 1 bakke cherrytomater gerne i forskellige farver
- 1 helt hvidløg
- frisk basilikum
Sådan gør du
- I en skål blandes vand, gær og sukker
- Tilsæt nu ca. 1/2 af melet og rør til klumperne er væk
- Kom nu salt, olie og det sidste af melet i (melet skal i lidt af gangen, da mængden kan variere en smule)
- Ælt dejen godt i 10 min indtil dejen er glat og smidig
- Lad hæve under klæde i 1 time (eller stil i køleskabet til hævning dagen før)
- Del dejen i 2. Rul dejene ud (ælt ikke) til de er helt flade.
- Bag bundenen ved max varme i ovnen til de er sprøde og gyldne
Topping
- Skær toppen af hele hvidløget med de mange fed. Drys med lidt olie og salt og bag i ovnen v. 180 grader varmluft i ca. 25 min. Tag ud og pres federe op og gnid dem på den nybagte pizzabund
- Fordel burrata, tomat og basilikum og servér straks
Noter
Du kan lave dejen dagen før og lade den hæve over natten i køleskabet.
Ønsker du kød på, så vil jeg foreslå frisk serrano og evt. balsamico glace.
Seneste kommentarer