Rabarberhorn

Rabarberhorn

image_pdfimage_print

Jeg havde nogle rabarber i haven, der skulle bruges – og det kom der nogle virkelig lækre rabarberhorn ud af. Den syrlige rabarber giver perfekt syrligt modspil til den søde remonce med marcipan som hornet er fyldt med.

Dejen er en kærnemælksdej, som er dejlig svampet. Har du ikke rabarber, så kan du bruge andre bær.

Rabarberhorn

Rabarberhorn

Sommerlige kærnemælkshorn med rabarber og marcipan
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, horn, Kage, marcipan, rabarber
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hævetid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 20 stk

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 3 spsk vand
  • 100 g smør
  • 2 dl kærnemælk
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 stk æg
  • 4 spsk sukker
  • 600 g hvedemel mængden kan varierer en smule

Fyld

  • 150 g rabarber renset og skåret i små skiver
  • 100 g marcipan revet fint
  • 100 g smør stuetemperatur
  • 100 g sukker
  • Evt perlesukker og nøddeflager til toppen
  • 1 stk æg sammenpisket, bruges til pensling

Sådan gør du

  • I en gryde kommes smør og vand. Tag af varmen når smøret er smeltet.
  • Når smørret er kølet af og lunt udblødes gæren deri
  • Tilsæt herefter kardemomme, kærnemælk, æg og sukker og rør sammen
  • Tilsæt nu melet lidt af gangen og rør godt (evt. på røremaskine). Når dejen er smidig og glat æltes den i 5 min
  • Lad dejen hæve under viskestykke i ca. 45 min
  • Imens dejen hæver, kan du lave dit fyld klar: I en skål blandes sukker, marcipan og smør sammen.
  • Når dejen har hævet deler du den i 2 lige store dele. Rul hver del ud som en stor flad cirkel og gør nedenstående med begge.
  • Skær hver cirkel ud til 10 stykker (som du ville skære en pizza) – dine stykker skal altså være aflange trekanter.
  • Kom en klat remonce samt nogle skiver rabarber i den tykke ende.
  • I den spidse ende skærer du 3 lange streger nedad mod fyldet – se evt. video nedenfor (du kan også bare rulle, hvis du vil have alm. horn)
  • Rul nu fra den brede ende med fyldet og indtil spidsen
  • Kom på bageplade med bagepapir og pensl med æg. Drys evt. med perlesukker og nødder
  • Lad efterhæve i ca. 30 min
  • Bages midterst i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 10 min. Tjek jævnligt hvornår de er gyldne og færdigbagte
  • Tag ud og afkøl på risten
Sådan folder og ruller du rabarberhornene
Kærnemælkshorn med rabarber og marcipan
Rabarberhorn med marcipan
Rabarberhorn

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*