En skøn svampet kage som er en blanding af browniedej og cookiedej. Jeg havde lavet den i anledningen af en venindes polterabend og den var heldigvis et hit.
Ingredienser
Brownie
- 200 g mørk chokolade grofthakket
- 200 g smør
- 3 stk æg
- 200 g sukker
- 50 g brun farin
- 125 g mel
- 1 knivspids salt
- 1/2 dl stærk kaffe
Cookie
- 120 g smør
- 80 g sukker
- 110 g brun farin
- 1 stk æg
- 200 g mel
- 1/2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 100 g mørk chokolade grofthakket
- 50 g hasselnødder grofthakket
Sådan gør du
Brownie
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- I et vandbad smeltes smør og chokolade (tag herefter af varmen)
- Pisk sukker, farin og æg luftigt sammen med elpisker
- Pisk chokolademassen sammen med æggemassen
- Bland mel og salt sammen i en skål. Vend det i dejen med en dejskraber eller ske
- Hæld til slut kaffen i
- Hældes i en form ca. 23×28 cm med bagepapir
- Lav nu cookie dejen
Cookie
- Smelt smørret og lad det køle lidt af
- Imens piske sukker, brun farin og æg sammen i en skål
- Hæld den kølede smør deri
- Bland mel, bagepulver og salt samme
- Hæld melet ned til det andet og pisk kort sammen
- Vend ca. halvdelen af nødder og chokolade i dejen og fordel i små klumper ovenpå brownie dejen
- Drys med den sidste halvdel af nødder og chokolade
- Bag midterst i ovnen i ca. 25 min
- Lad kagen køle af. Den er faktisk allerbedst (og mere hård) dagen efter.
Noter
Den er allerbedst dagen derpå, så chokoladen har tid til at blive lidt mere fast i det.
Vildt lækker! Og den bliver kun bedre på anden- og tredjedagen 🙂
Ej tak for den skønne kommentar 😉
Vh Josephine