Okay, glemt alt om Knorr og forestil dig at du spiser på en god restaurant i Italien. Denne her lasagne kræver lidt mere tid ca. 2 timer (til at simre og få smag) og så giver en hjemmelavet bechamel en herlig smag.
Mine drenge var også super vilde med den. Der er en del grønt i, i form af løg, gulerødder, bladselleri og squash. Men man bemærker dem ikke, når de er hakket fint – så bidrager de primært med at skabe en god og fyldig smag.
Til den slags lasagne her, bruger jeg også altid hakket oksekød med lidt højere fedtprocent (omkring 15-18%). Det bidrager også til smagen.
Den bedste lasagne
Det ultimative bedste lasagne, hvor kødsovsen får lov at simre og med en hjemmelavet bechamelsovs
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 6 personer
Ingredienser
Kødsovs
- 3 spsk olivenolie
- 1 løg hk fint
- 1 stor gulerod skåret i bittesmå tern
- 2 stængler bladselleri skåret i bittesmå tern
- 1 squash skåret i bittesmå tern
- 2 dl rødvin gerne en lidt tør
- 500 g hk oksekød 15-18 % fedt
- 1 ds hakkede tomater 400 g
- 1 spsk tomatpuré
- Salt og peber
Bechamel
- 100 g smør
- 100 g hvedemel
- 50 g friskrevet parmesan
- 1 liter sødmælk
- 1/2-1 tsk revet muskatnød
- Salt og peber
Øvrige
- Lasagneplader ca. 16 stk
- 50 g friskrevet parmesan
- evt 50 g koldt smør i små tern
- Evt brød og salat til servering
Sådan gør du
Kødsovs
- I en gryde ved middelvarme tilsættes olie, gulerødder, bladselleri og løg. Lad simre 5 min
- Kom derefter kødet i og steg til kødet er færdigstegt
- Krydr med salt og peber
- Hæld vinen i og lad simre igen i ca 5 min, til det meste af vinen er fordampet
- Nu tilsættes squash, hk tomat og tomatpuré
- Lad simre under låg ved svagvarme i min 1 time (gerne 2)
- Smag til med salt og peber
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
Bechamel
- Smelt smørret i en gryde ved middelvarme
- Kom mel i og pisk godt sammen, lad “stege” ca 1 minut (så den melede smag forsvinder)
- Tilsæt mælk lidt efter lidt og pisk godt, så det ikke klumper
- Skru op til middel/høj varme og pisk konstant i ca 5-7 min indtil det tykner
- Tag af varmen og rør den revede parmesan deri
- Smag til med muskatnød, salt og peber
Klargør lasagnen
- Find et ildfast fad på ca. 20x 30 cm
- Start med at komme et lag bechamel i bunden
- Kom nu lasagne plader i og derefter kød
- Start forfra med bechamel, plader, kød osv
- Jeg lavede 4 lag med lasagneplader
- Efter det sidste lag lasagneplader kom jeg godt med bechamel på toppen
- Derudover dryssede jeg med 50 g friskrevet parmesan og fordelte små stykker smør
- Bages øverst i ovnen i ca. 25 min
- Stil herefter midterst i ovnen og bag ydeligere i 15 min
- Tages ud og lad hvile min 10 min inden den skæres ud
Noter
Retten passer til 6-8 personer. Du kan også vælge at tilsætte bacon i små stykker for endnu mere smag.
Kan man bruge selleri salt krydderi? Og løgpulver.
Bruger ingen af delene til daglig.
Hvor vigtig er vinen?
Du kan godt undvære vinen, men den gør noget for smagen, synes jeg 🙂 Du kan godt bruge de andre ting som alternativ 🙂
Skøn skøn lasagne – helt klart den bedste! Jeg blandet oksekød og svin det giver rigtig meget smag og bruger hvidvin i stedet for rødvin det gør den lidt “lettere” 🤩 men sååååå god! Eneste lasagne jeg gider at spise!
Tak for skøn feedback Christina. Det lyder dælme også lækkert med svin og oksekød.
vh Josephine