Laksedeller, rugbrødschips, fetadip og grønt

image_pdfimage_print

Det her er sådan en lidt hyggelig “hapse” ret. En slags børnevenlig tapas næsten. Mine drenge sad længe og spiste og smagte på det hele. Der røg mange frikadeller ned (dog med remoulade til for deres vedkommende).

Du kan jo bruge lige det grønt du har liggende. Og hvis der er frikadeller i overskud, så er de super at bruge i madpakken.

Frikadellerne er milde i smagen og ikke så “fisket”, til dem der har det lidt svært med fisk (så kan de fleste være med her).

Ingredienser (4 pers)

Laksedeller

  • 450 g laksefilet (eller lakseside)
  • 2 spsk havregryn
  • 1 æg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 forårsløg, hk fint
  • Smør/olie til stegning

Fetadip med urter

  • 200 g puck feta
  • 1/2-1 spsk vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfulde blandede friske urter eks dild, persille, purløg, mynte

Rugbrødschips

  • 4 tynde skiver daggammelt rugbrød (ca 0,5 cm pr skive)
  • 1-2 spsk olivenolie
  • Flagesalt/groft salt

Grønt

  • 16 cherrytomater
  • 300 g frosne edamamebønner i skal
  • 1 liter vand
  • Et skvæt olivenolie
  • Lidt flagesalt

Fremgangsmåde

Laksedeller

  • Skær kødet af skindet og kom i en minihakker. Skal blot hakkes super kort (10-15 sekunder).
  • Kom laksen i en skål og bland med de øvrige ingredienser
  • Kom fedtstof på en varm pande og steg frikadellerne til de er færdige ved middelvarme

Fetadip med urter

  • Det hele blandes sammen i en minihakker og stilles i en skål

Rugbrødschips

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Skær skiverne ud til de former ,du ønsker dine chips skal have
  • Placer på en bageplade med bagepapir
  • Pensl med lidt olie og drys med salt
  • Bages midterst i ovnen i ca 5-10 min

Grønt

  • Halver tomaterne
  • Kog vandet op, tag af varmen og lig edammmebønnerne i 1 min
  • Tag op af vandet, vend evt med lidt olie og drys med salt

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*