Fløjlsblød citrondessert i glas – uden ovn og uden husblas
Citron cheesecake i glas er til dig, der er på udkig efter en let, frisk og elegant dessert, der både kan laves i god tid og imponere dine gæster. Den består af en fløjlsblød citroncreme, som hverken kræver husblas eller bagetid – og så smager den simpelthen skønt!
Denne dessert er ideel til alt fra store fester til små hyggelige sammenkomster. Jeg lavede selv 45 portioner til min nieces konfirmation, og den blev revet væk. En af fordelene ved desserten er, at du nemt kan forberede den dagen før, og så blot pynte den med flødeskum og friske bær kort før servering. Det sparer dig både tid og stress på selve dagen.
Citronen giver desserten en frisk og let syrlig smag, som står fantastisk til den cremede konsistens. Men hvis du ikke er så vild med citron, er der heldigvis mulighed for variation – du kan eksempelvis erstatte citronsaft med kakaopulver og lave en uimodståelig chokoladeversion i stedet.
Citron cheesecake i glas – genial til fester
Server desserten portionsanrettet i små glas for et flot og praktisk udtryk – det gør den særlig velegnet til buffeter, fødselsdage, sommerfester, konfirmationer eller bryllupper. Du kan naturligvis også samle den i et stort fad eller en springform, hvis du foretrækker det.
Uanset hvordan du vælger at servere den, er denne dessert et sikkert hit: nem at lave, nem at variere og altid lækker.
Er du mere til kombination af bær og chokolade, så se opskriften Skovbær og chokolademousse i glas
Citron cheesecake i glas
Udstyr
- evt. sprøjtepose med rund tyl ellers brug en frysepose med hul i hjørnet. På den måde kan du pænere få cremen ned i glasset.
Ingredienser
Kiksebund
- 200 g digestive kiks
- 125 g smør smeltet
Citroncreme
- 3 stk øko citron
- 400 g naturel flødeost
- 100 g flormelis
- 1/2 liter piskefløde
- 1 stk vanillestang
- evt. gul pasta/frugtfarve
Øvrige
- 1 ds flødeskum
- evt. blåbær, lille skive citron og mynte til pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Knus digestive i en pose eller minihakker
- Bland de knuste kiks og smør sammen i en skål og fordel i bunden af din form/glas
Citroncreme
- Riv skallen fra 3 citroner og kom i en skål sammen med saft fra 1/2 citron
- Kom de øvrige ingredienser til cremen ned i samme skål og pisk godt sammen til cremen tykner (obs ikke at overspiske, så kan det skille)
- Smag evt. til hvis du ønsker mere citron eller sødme (flormelis)
- Fordel forsigtigt cremen i form/glas (evt med en sprøjtepose)
- Stil på køl i min. 20 min
Servering
- Kom en klat flødeskum på toppen og evt. øvrig pynt og server
Du kan sagtens lave dem 1-2 dage før servering. Vent dog med at pynte med flødeskum, bær mm.
Desserten kan laves i mange versioner eks. med andre frugter såsom passionsfrugt eller med kakaopulver
Hello!
Hvormange personer er opskriften til? 🙂
Hej Lene
Den svarer til 20 mindre glas.
vh Josephine
Hvormeget kakao pulver og skal der så stadig citron i ?
Jeg ville prøve med 3-4 spsk og så smage til og helt undlade citronen. Måske jeg snart skal lave en opskrift med kakaopulver i istedet for😉
God fornøjelse med det.
vh Josephine
Hej
Vil man kunne lave dem i muffinsforme ?
Eller vil det flyde ud ? 😍🌸
Mvh Amalie
Hej Amalie
Nej det tænker jeg ikke at man kan, desværre.
Hej.
Hvis jeg vil lave kagen i en springform, svarer portionen så til det og vil citronmassen være stiv nok til at man kan skære stykker af den dagen efter?
Hej Louise
Det er jeg i tvivl om, om man kan. Så ville jeg nok bruge en opskrift med husblas.
kh Josephine
Jeg laver altid cheesecake uden husblas i en springform og lader den stå til næste dag i køleskabet.
Er det 20cl glas du bruger?
Ja det er det ☺️