Intet slåe en god hjemmelavet pizza, ihverfald ikke hvis du spørger mig. Er også et kæmpe hit hos ungerne 🙂
Denne gang prøvede vi en version med parmaskinken og rucola samt en version med kyllingekebab, salat og kebabdressing.

Ingredienser
- 500 g tipo00 mel
- 10 g gær
- 1 knivspids sukker
- 1 spsk olivenolie
- 3 dl koldt vand
- 1 tsk salt
Fyld
- 1 pakke parmaskinke
- rucola
- 1 stk frisk mozzarella
- 120 g revet ost
- 1 glas god pizzasovs/tomatsovs
Sådan gør du
- I en skål blandes det kolde vand med gær, sukker og olie indtil gæren er opløst
- I en røremaskine blandes mel og salt
- Under omrøring røres vandet med gær i
- Dejen skal æltes i 10 min
- Form dejen til en bolle
- Stil i en skål og dæk med viskestykke, lad hæve 1 time
- Slå dejen ned, del dejen i to og lad dem hæve i to skåle (pensl gerne med lidt olie på overladen)- hæves under viskestykke i 1-2 timer
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft (og kom evt bagesten i ovnen)
- Hver dej deles i 2, (undgå kagerulle da den masser luften ud) men bruge hænderne til at forme 4 flade pizzaer
- Placer dem på bagepapir
- Smør med tomatsovs, drys med revet ost og fordel små stykker frisk mozzarella
- Bages i ovnen i ca 5-7 min (til osten er gylden og bunden sprød)
- Tag ud og afkøl
- Server med frisk parmaskinke og rucola


Seneste kommentarer