Pizza med parmaskinke og rucola

image_pdfimage_print

Intet slåe en god hjemmelavet pizza, ihverfald ikke hvis du spørger mig. Er også et kæmpe hit hos ungerne 🙂

Denne gang prøvede vi en version med parmaskinken og rucola samt en version med kyllingekebab, salat og kebabdressing.

Ingredienser (4 pizzaer – 4 Pers )

  • 500 g tipo00 mel
  • 10 g gær
  • 1 knivspids sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl koldt vand
  • 1 tsk salt

Fyld

  • 1 pk parmaskinke
  • Rucola
  • 1 frisk mozzarella
  • ca. 120 g revet ost
  • 1 glas god pizzasovs/tomatsovs

Fremgangsmåde

  • I en skål blandes det kolde vand med gær, sukker og olie indtil gæren er opløst
  • I en røremaskine blandes mel og salt
  • Under omrøring røres vandet med gær i
  • Dejen skal æltes i 10 min
  • Form dejen til en bolle
  • Stil i en skål og dæk med viskestykke, lad hæve 1 time
  • Slå dejen ned, del dejen i to og lad dem hæve i to skåle (pensl gerne med lidt olie på overladen)- hæves under viskestykke i 1-2 timer
  • Tænd ovnen på 250 grader varmluft (og kom evt bagesten i ovnen)
  • Hver dej deles i 2, (undgå kagerulle da den masser luften ud) men bruge hænderne til at forme 4 flade pizzaer
  • Placer dem på bagepapir
  • Smør med tomatsovs, drys med revet ost og fordel små stykker frisk mozzarella
  • Bages i ovnen i ca 5-7 min (til osten er gylden og bunden sprød)
  • Tag ud og afkøl
  • Server med frisk parmaskinke og rucola

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*