Bagt spaghetti med kylling og cheddar

image_pdfimage_print

Jeg har aldrig lavet “bagt” spaghetti før, men det er virkelig nemt og lækkert. Og genialt hvis man har en rest fra dagen før (pastaskruer kan også bruges).

Hvis du ikke gider at koge kyllingen, kan du også bare skære i tern og stege med på panden (kommes på, på samme tid som bacon). Andre stykker kød kan også bruges, så en super “tøm køleskabet” ret.

Kan servers med en god salat eller lidt gnavegrønt.

Ingredienser (4 Pers)

  • 400 g spaghetti (eller pasta skruer)
  • 2 kyllingebryster (ca. 300 g)
  • 150 g bacon i tern
  • 1 løg, hk fint
  • 1 peberfrugt, skåret i tern
  • 2 fed hvidløg, hk fint
  • 2 spsk mel
  • 2,5 dl vand
  • 1 hønsebouillon terning
  • 2,5 dl madlavningsfløde (jeg brugte 18%)
  • 1 ds tomat
  • ca. 150 g friskrevet cheddar
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader
  • Sæt letsaltet vand over til spaghetti i 2 min mindre end angiver på pakken (jeg kogte mine i 6 min)
  • Hæld straks vandet fra og skyl kort med koldt vand (så undgår de at de klistrer sammen)
  • Fordel spagettien i et ildfast fad
  • I en lille gryde kommes de 2 kyllingebryster i, dæk dem med vand og lad dem koge i ca 8 min. Tag op af gryden og trevl kyllingen i lange strimler (jeg bruger 2 gafler)
  • I en høj pande steges bacon, løg, hvidløg og peberfrugt i ca 2 min
  • Tilsæt melet og steg i yderligere 1 min
  • Tilsæt nu bouillon terning og vand og rør rundt indtil der ingen melklumper er
  • Tilsæt fløde og ds tomat og lad småsimre nogle til det tykner en smule
  • Smag til med salt og peber
  • Hæld ca 1/3 af den revede cheddar og den trevlede kylling i panden og rør rundt
  • Fordel blandingen på spaghettien i fadet
  • Drys med det sidste ost og bag i ovnen i ca 15 min, til osten er gylden

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*