Jeg fik en ide forleden. Da jeg gik i gymnasiet arbejdede jeg i en fastfood café. Vi solgte særligt én ting, såkaldt “pindebøf”. Det var oksekød der blev kort friturestegt og rullet i en spicy krydderiblanding. Man fik en pind med og kunne med pinden dyppe kødet i bearnaisen. Tilbehøret var pommes fritter, bearnaise og salat.
Opskriften var hemmelig, men jeg er kommet frem til en, som minder meget om.
En super nem og lækker ret. Pommes fritter kan evt erstattes af bagt kartoffel eller flute.
Krydrede oksetern, grønt og bearnaise
En lækker ret med ''rødder'' fra Struer
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 600 g oksekød i tern skåret ud eller ribeye du selv skære ud
- 3 spsk olie
- 2 spsk smør
- 3 fed hvidløgsfed 2 hk fint og 1 i skiver
- ca. 16 store cocktailtomater
- 1 pakke Bimi (også kaldet asparges broccoli)
- Salt og peber
- 1 bøtte bearnaise ca. 300 g
- 800 g frosne pommes fritter
Krydderi blanding (til kødet)
- 1 spsk sød paprika
- 1/2 tsk cayennepeber
- 1,5 tsk salt
- 1/4 tsk stødt peber
- 1/2 tsk chilipulver stødt eller flager
- 1 tsk løgpulver
- 1,5 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk timian
- 1/2 tsk oregano
- 1 tsk brun farin
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 190 g varmluft
- Skyl asparges broccolien og skær det nederste af stokken af. Halver de store af dem
- Kom asparges broccoli samt de skyllede tomater (gerne med stilk) i et ildfast fad
- Hæld en 1 spsk olie over, fordel hvidløgsskiverne og drys med salt og peber
- Steg i ovnen i ca 35 min
- Pommes fritterne steges også i ovn (efter anvisning på pakken)
- Bland alle ingredienserne til marinade sammen i en skål
- Vend kødet i krydderi blandingen, så den er godt dækket
- Varm en pande med 1 spsk olie godt op
- Steg 1/2 af kødet 2-3 min og tag af og gentag med det sidste kød
- Derefter skrues ned til middelvarme og kommes smør på panden sammen med de 2 hakkede fed hvidløg, når smøret er smeltet tages det af varmen
- Kom kødet på panden og vend i det varme smør
- Server straks med grøntsager, kold bearnaise og fritter
Pingvinen – flash back🥰 Og så læste jeg din beskrivelse… Det tror jeg vi snart skal have til aftensmad
Det er bare en god ide. Er skøn med mad med minder 🙂