Super lækre klejner efter min mormors opskrift. Har arvet en fin håndskrevet bog fra min mormor med opskrifter i (eller nærmere ingrediensliste, da hun har vidst præcis hvordan hun skulle gøre).
Klejnerne er sprøde udenpå og bløde indeni.
Klejner a la mormor
Gode gammeldags klejner efter min mormors opskrift
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 50 stk
Ingredienser
- 400 g hvedemel
- 100 g blødt smør
- 100 g sukker
- 2 stk æg
- 3 spsk piskefløde
- 1/2 tsk hjortetaksalt
- 1/2 tsk stødt kardemomme
- 1/2 stk citronskal
- 1 liter palmin eller solsikkeolie
Sådan gør du
- Pisk smør, sukker, fløde, kardemomme og revet citronskal sammen
- Tilsæt derefter æg og pisk igen
- Bland mel og hjortetaksalt sammen i en lille skål og pisk det derefter sammen med det øvrige
- Når dejen er samlet, stilles den på køl i 1 time
- Rul tyndt ud på et bord med en kagerulle
- Skær ud i rektangler og skær et hul i midten af rektanglerne
- Fold den ene ende ind igennem hullet og ud igen (så de bliver snoet)
- Opvarm palmin i en gryde (til 170-175 grader)
- Steg evt en enkelt til at starte med for at teste varmen
- Lad dryppe af på køkkenrulle
Seneste kommentarer