Juleboller med marcipan, appelsin og nougat

image_pdfimage_print

Okay, forestil dig lige en lækker lun nybagt bolle, så kan det ikke blive bedre tænker du… men jov, det kan det faktisk.

Hvis man lige tilføjer en smule smeltet nougat i midten, lidt krydderier samt marcipan og appelsinskal. Toppet med perlesukker og nøddeflager.

Det burde ikke kun være en bolle, man lavede til jul , hvis du spørger mig. Hvis du ikke bryder dig om appelsin, kan den nemt undlades. Nougat kan også erstattes af mørk chokolade såfremt du foretrækker dette.

Jeg mindes dengang jeg gik i fritidsklub og min yndlings pædagog Anton altid bagte de lækreste boller med sukker på toppen.

Juleboller med marcipan, appelsin og nougat

Dejlig svampede juleboller med flydende nougat i midten
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Anmeld
Keyword: bagværk, boller, jul, marcipan, nougat
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Hævetid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 3 dl sødmælk letmælk kan også bruges
  • 50 g smør
  • 50 g gær
  • 2 stk æg
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 150 g groftrevet marcipan
  • 1 stk øko appelsin, revet skal Obs kun det orange, det hvide er bittert
  • 600-700 g hvedemel
  • 100 g nougat

Pynt

  • 1 stk æg sammenpisket til pensling
  • Perlesukker jeg brugte svensk som er meget hvidt og stort i kornene
  • 2 spsk mandelflager alternativt hasselnøddeflager

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde, når den er varm (ikke kogende) så smeltes smørret deri
  • Mælke/smør blandingen hældes op i en røreskål, når den er lillefinger lun – så udblødes gæren deri
  • Tilsæt derefter æg, sukker, salt og kardemomme og rør sammen
  • Kom derefter appelsinskal og marcipan i og rør igen
  • Tilslut tilsættes melet lidt efter lidt (mængden kan varriere, men hellere lidt for blød). Dejen æltes i 5-10 min.
  • Stil til hævning under viskestykke i 45-60 min
  • Hvis dejen virker for våd, så tilsæt lidt mel til bordet – men ellers burde du kunne forme dejen uden mere mel
  • Du deler dejen i 16 lige store stykker (jeg deler ofte dejen i to. Ruller hvert stykke til en lang pølse og deler dem i 8 hver)
  • Skær nougaten ud i 16 små tern
  • Tryk dejen lidt flad, kom nougat ind på midten og fold dejen omkring, så nougaten er dækket
  • Fordel 8 stk på hver bradepande med bagepapir
  • Lad efterhæve under viskestykke i ca 20-30 min
  • Tænd ovnen på alm ovn 190 grader
  • Pensl bollerne med et sammenpisket æg, drys med perlesukker og nødder
  • Bages i ovnen i ca 15-18 min- tages ud når de er gyldne
  • Afkøl på bagerist

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*