Stegt ris med karry, kylling og grønt

image_pdfimage_print

Det her er en god ret, som kan laves hvis du har nogle risrester. Det er også en god måde at få tømt grøntsagsskuffen på. Kan også laves med rejer og chorizo.

Ingredienser (4 personer)

  • En rest ris eller en portion kogte ris svarende til 4 personer
  • 1 dl frosne ærter
  • 2 peberfrugter (rød og orange), skåret i tern
  • 1 rødløg, skrællet og skåret i både
  • 1 fed hvidløg, hk fint
  • 1/2-1 dl rapsolie eller olivenolie
  • ca. 400 g kyllingebryst
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber
  • 1 spsk karry
  • 3 æg
  • Evt soya og chilisovs til servering

Fremgangsmåde

  • Steg kyllingen i lidt smør i en wok (eller pande), tag af når den er gennemstegt
  • Kom olien i panden. Steg ved middel/høj varme rødløg, hvidløg og karry i et par minutter
  • Kom nu risene i og steg i 3-4 minutter
  • Skrab risene til side i panden og slå æggene ud. Steg og vend rundt i ægget til det er nogenlunde stegt
  • Vend ægget rundt med det øvrige
  • Tilsæt ærter, peberfrugt og kylling
  • Smag til med salt og peber

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*