Græskarsuppe med asiatisk twist

image_pdfimage_print

Jeg husker tydeligt, at jeg i barndommen fik serveret en dejlig cremet holaidosuppe. Det var længe siden at jeg havde lavet det- og fik lyst til at lave det med et asiatisk twist i form af kokosmælk, citrongræs og red curry.

Græskarsuppe med asiatisk twist

En dejlig cremet suppe
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Suppe
Keyword: græskar, græskarsuppe, kokosmælk, suppe
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg græskar jeg brugte en blanding af hokaido og butternut squash, men du kan bare bruge en af delene
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 stk løg hk groft
  • 1 spsk red curry evt lidt mindre for mere børnevenlig version
  • 1 liter hønsebouillon
  • 400 ml kokosmælk gem evt 30-40 ml af den til servering
  • 1 stængel citrongræs kan undlades og evt erstattes af lidt lime eller citronsaft
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk olie
  • Flute og evt. frisk koriander til servering

Sådan gør du

  • Skyl græskarret, skær over og skrab kernerne ud. Behold skrællen på (fjern evt grimme urenheder) og skær i store stykker
  • Varm olien op i en gryde og steg løgene gennemsigtige i ca 3-4 min
  • Tilføj red curry og halverede stykker citrongræs (som lige er trykket lidt flade med en kniv mod skærebrættet)
  • Efter ca 30 sekunder tilføjes bouillon og kokosmælk
  • Kog op og skru ned (og lad simre under låg)
  • Steg imens baconen sprød på panden og lad dryppe af på kønnenrulle
  • Når græskarret er blevet blødt, så blendes suppen (med stavblender i gryden eller i en blender)
  • Smages til med salt og peber
  • Serveres med frisk koriander, evt lidt kokosmælk på toppen og flute

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*