Græskarsuppe med asiatisk twist

image_pdfimage_print

Jeg husker tydeligt, at jeg i barndommen fik serveret en dejlig cremet holaidosuppe. Det var længe siden at jeg havde lavet det- og fik lyst til at lave det med et asiatisk twist i form af kokosmælk, citrongræs og red curry.

Ingredienser (4 personer)

  • 1,5 kg græskar (jeg brugte en blanding af hokaido og butternut squash, men du kan bare bruge en af delene)
  • 1 pakke bacon i skiver
  • 1 løg, hk groft
  • 1 spsk red curry (evt lidt mindre for mere børnevenlig version)
  • 1 liter hønsebouillon
  • 400 ml kokosmælk (gem evt 30-40 ml af den til servering)
  • 1 stængel citrongræs (kan undlades og evt erstattes af lidt lime eller citronsaft)
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk olie
  • Flute og evt. frisk koriander til servering

Fremgangsmåde

  • Skyl græskarret, skær over og skrab kernerne ud. Behold skrællen på (fjern evt grimme urenheder) og skær i store stykker
  • Varm olien op i en gryde og steg løgene gennemsigtige i ca 3-4 min
  • Tilføj red curry og halverede stykker citrongræs (som lige er trykket lidt flade med en kniv mod skærebrættet)
  • Efter ca 30 sekunder tilføjes bouillon og kokosmælk
  • Kog op og skru ned (og lad simre under låg)
  • Steg imens baconen sprød på panden og lad dryppe af på kønnenrulle
  • Når græskarret er blevet blødt, så blendes suppen (med stavblender i gryden eller i en blender)
  • Smages til med salt og peber
  • Serveres med frisk koriander, evt lidt kokosmælk på toppen og flute

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*