Stegt ris med karry, kylling og grønt

Det her er en god ret, som kan laves hvis du har nogle risrester. Det er også en god måde at få tømt grøntsagsskuffen på. Kan også laves med rejer og chorizo.


Stegt ris med karry, kylling og grønt

En super ret, hvis du skal bruge en rest ris fra dagen før

  • 400 g kogte ris ((gerne en kold rest fra dagen før))
  • 1 dl frosne ærter
  • 2 stk peberfrugter (rød og orange, skåret i tern)
  • 1 stk rødløg (skrællet og skåret i både)
  • 1 fed hvidløg (hk fint)
  • 1/2-1 dl rapsolie eller olivenolie
  • 400 g kyllingebryst
  • 1 spsk smør
  • Salt og peber
  • 1 spsk karry
  • 3 stk æg
  • Evt soya og chilisovs til servering
  1. Steg kyllingen i lidt smør i en wok (eller pande), tag af når den er gennemstegt
  2. Kom olien i panden. Steg ved middel/høj varme rødløg, hvidløg og karry i et par minutter
  3. Kom nu risene i og steg i 3-4 minutter
  4. Skrab risene til side i panden og slå æggene ud. Steg og vend rundt i ægget til det er nogenlunde stegt
  5. Vend ægget rundt med det øvrige
  6. Tilsæt ærter, peberfrugt og kylling
  7. Smag til med salt og peber
Hovedret
kylling, ris, stegt ris