Hjemmelavede tortilla med kødboller og grønt

image_pdfimage_print

Denne her ret stod på menuen igår, til min kærestes fødseldag. Dejlig nem menu, idet både brød og kødboller kan laves klar i god tid (kødbollerne kan også nemt fryses ned) og så blot lunes når gæsterne er kommet.

Jeg havde købt haydari (fetadip), men du kan også nemt lave det selv. Find opskriften her https://madmusen.dk/2021/07/12/haydari/

I forhold til grøntsager/salat, så kan du vælge dine favoritter. Du kan bruge agurk, tomat, spinat, salat, ærteskud, peberfrugt, friske krydderurter og rødløg (evt syltede, se opskrift her https://madmusen.dk/2020/06/10/syltede-roedloeg/ )

Hjemmelavede tortilla med kødboller og grønt

Saftige kødboller serveret i tortilla og med din favorit grønt.
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Keyword: kødboller, tortilla
Forb. tid: 45 minutter
Køletid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g hk oksekød min 10% fedt
  • 500 g hk kalv/flæsk
  • 2 dl pankorasp alm rasp kan også bruges
  • 1 stk rødløg revet fint
  • 2 stk æg
  • 2 fed hvidløg hk fint
  • 2 spsk finthakket frisk persille
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 1/2 dl revet parmesan
  • Smør eller olie til stegning
  • 5 dl hvedemel, til at rulle kødbollerne i

Tortilla

  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl olie
  • 7 dl hvedemel du kan bytte 2 dl ud med tipo00 mel
  • 3 dl lunkent vand

Sådan gør du

  • Snit alle grøntsagerne og lav evt de syltede rødløg og stil på køl
  • Lav tortilla (fremgangsmåde nedenfor) og når de er afkølede, opbevares de i en lukket frysepose indtil servering, hvor de lunes kort i ovnen
  • Bland kød, rasp, hvidløg, rødløg, æg, persille, salt, peber og parmesan i en skål
  • Stil gerne på køl i 30 min (så er de nemmere at rulle)
  • Rul til små kugler og rul evt i en skål med mel før stegning
  • Steg kødbollerne i smør/olie ved middelvarme i ca 5-7 min. Steges på alle sider og indtil de er gennemstegt

Tortilla

  • Rør de tørre ingredienser sammen i en skål (salt, bagepulver og mel).
  • Tilsæt nu olien og rør godt rundt
  • Til slut kommes vandet i dejen. Kom lidt i af gangen – så har du mulighed for at regulere på vandet, hvis dejen eks. føles for våd eller tør.
  • Det er vigtigt for en dej at den bliver æltet godt igennem. Nogen bruger en røremaskine. 
  • Stil dejen lunt med et viskestykke over i skålen i ca. 10-20 min.
  • Imens den hæver kan du jo tilberede fyld dertil (eks slaw af kål og gulerod, panerede tigerrejer, chili mayo, avokado og frisk koriander) 
  • Når den har hævet færdigt, så drys lidt mel på bordet. Del dejen i 8 lige store kugler. Rul hver kugle tynd med en kagerulle til en flad pandekage. Skal være ret tynd – da den hæver når den varmes på panden.
  • Varm en pande op. Steg enten på hel tør pande eller kom få dråber olie på.
  • Steg de tynde brød på panden i ca. 1 min pr. side (til de tager farve).

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*