Hurtig pastaret med laks

image_pdfimage_print

Det her er en virkelig hurtig, men lækker og børnevenlig ret med laks. Det er lidt en slags carbonara, bare med laks.
Du kan evt bytte piskefløden ud med madlavningsfløde. Og tilføje grøntsager såsom frisk spinat, revet squash/gulerod eller peberfrugt.
Alternativt kan du servere en grøn frisk salat ved siden af.

Ingredienser (4 personer)

  • 500 g frisk båndpasta (tør pasta såsom skruer eller spaghetti kan også bruges)
  • 300-400 g laksefilet/side. Evt en rest fra dagen før
  • 1 øko citron, både skal og evt saft
  • 1,5 dl piskefløde (kan erstattes af madlavningsfløde)
  • 2 æg
  • 50 g friskrevet parmesan + lidt til servering
  • Salt og peber
  • Frisk dild

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader, placer laksesteaksene i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Bag i ovnen i 15 min
  • Tag ud og afkøl
  • Sæt vand over i en gryde med 2 tsk salt i og bring i kog
  • Kom piskefløden og revet citronskal fra 1 citron i en gryde og kog det kort op, tag af varmen igen
  • I en skål piskes æggene sammen med friskrevet parmesan og 1 tsk salt og 1 tsk peber
  • Kog pastaen efter anvisningen og tag ca 1/2 dl af kogevandet fra inden du kommer pastaen i en sigte
  • Når vandet er hældt fra, kommes pastaen tilbage i gryden og vendes med den varme fløde
  • Hæld derefter æggemassen i lidt efter lidt og pil laksen i mindre stykker og bland med
  • Smag til med salt og peber
  • Server evt med frisk dild og friskrevet parmesan

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*