Pølsehorn

image_pdfimage_print

Super lækre pølsehorn, som er perfekt til udflugt, madpakke, uddeling i institution , mellemmåltid mm.
Jeg kan godt lide, at komme en smule ketchup i, medmindre man har mulighed for at servere ketchuppen ved siden af.

Ingredienser (12 stk)

  • 25 g gær
  • 30 g smør
  • 2,5 dl mælk
  • 1 æg + evt 1 til pensling
  • 2,5 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 400 g hvedemel
  • 6 grillpølser (jeg brugte ostepølser)
  • Evt lidt ketchup

Fremgangsmåde

  • Smelt smør og mælk i en gryde ved svag/middel varme
  • Hæld i en røreskål (på røremaskine) og når den er lun udblødes gæren deri
  • Tilsæt nu æg, salt og sukker og bland sammen
  • Kom det meste af melet i (ca 3/4 dele) og ælt dejen gode. Tilsæt mere mel alt efter hvor fast dejen er
  • Ælt dejen i ca 5 min
  • Stil til hævning i skålen med et viskestykke i 1 time
  • Slå dejen ned og rul med en kagerulle ud til en stor firkant. Halver firkanten og del hver firkant i 3 rektangler. Rektanglerne skæres på skrå (se foto nedenfor)
  • Rul evt hver rektangel lidt fladere, placer pølsen i den bredeste ende og evt lidt ketchup
  • Rul og hæft enden i dejen
  • Placer på en bageplade med bagepapir med endefolden nedad (så den ikke kan “gå op” under bagning)
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Lad efterhæve under viskestykke i 10-15 min
  • Pensl med sammenpisket æg (eller evt mælk)
  • Bages midterst i ovnen i ca 15 min til de er gyldne
  • Afkøl på en rist
  • Spises indenfor er par dage ellers kan de med fordel fryses ned (for at undgå de bliver tørre)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*