Cupcakes med glasur og ribs

image_pdfimage_print

Super lette og lækre sommercupcakes med ribs fra haven. Lige nu bugner vores have af bær og de skal da bruges! Jeg synes ribs bidrager med en lækker syrlighed og så er de altså bare smukke!

Du kan bytte ribs ud med andre bær såsom blåbær, solbær, hindbær og lign.

Hvis jeg havde haft marcipan eller hvid chokolade herhjemme – så havde jeg puttet en af delene i.

50 g marcipan kan tilføjes, reducer så mængden af sukker med 30 g.

50 g grofthakket hvid chokolade, reducer så mængden af sukker med 50 g.

Ingredienser (10 stk)

  • 350 g mel
  • 1 spsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 200 g sukker
  • 1/2 dl solsikkeolie
  • 70 g smeltet smør
  • 2 æg
  • 2 1/4 dl mælk
  • 1 tsk vanille essens
  • 100 g friske ribs + lidt til pynt

Glasur

  • 100 g flormelis
  • 1,5-2 spsk varmt vand
  • evt lidt lyserød pastafarve

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 225 grader
  • Kom olie, smør, mælk, vanille essens og æg i en skål og pisk sammen
  • I en anden skål blandes mel, salt, sukker og bagepulver sammen
  • Piske melblandingen sammen med det øvrige
  • Vend ribs i (gem evt lidt til senere) og evt revet marcipan eller hvid chokolade i
  • Placer 10 cupcakesforme i en metal cupcakeholder. De skal fyldes 3/4 op.
  • Kom evt lidt flere ribs på toppen af dejen
  • Bages i 5 min, hvorefter varmen reduceres til 175 grader og de bages ydeligere i ca. 17 min (til de er gyldne og sprøde)
  • Tages ud og afkøles på en rist
  • Bland ingredienserne til glasuren og juster tykkelsen alt efter hvor tyk du ønsker den
  • Kom lidt frisk ribs på toppen

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*