Det er super nemt at lave kødboller i et fad i ovnen. Og de her kødboller er super smagfulde – bl.a. fra revet cheddar, chorizo og persille.
De kan serveres til en lækker tomatsovs og spaghetti eller med små spyd i på tapasbordet. Jeg serverede dem i en skål og dertil tzatsiki, flute samt broccolisalat med ovnbagte tomater, cashewnødder og parmesanflager.
Ingredienser
- 500 g hk oksekød 8-12%
- 150 g chorizo skåret i små stykker
- 3/4 dl revet cheddar
- 2 tsk salt
- 1 tsk peber
- 1 tsk chiliflager
- 2 tsk oregano
- 1 æg
- 1/2 løg hk fint
- 2 fed hvidløg hk fint
- 1/2 dl mælk
- 1/2 dl rasp
- 1 håndfuld frisk persille hk fint
Sådan gør du
- Bland det hele sammen i en skål med en elpisker med dejkroge
- Dæk skålen med film og stil på køl i min. 30 min
- Tænd ovnen på 220 grader
- Tag en spiseske og form store kødboller og lig i et ildfast fad med bagepapir i bunden
- Bag kødbollerne i ca. 12 min (alt efter størrelse – tag evt en ud og skær over, for at tjekke om de er gennemstegt)
Pingback: Nem tapas - som kan tages med på tur - Madmusen
Hej. Er det 220 grader almindelig eller varmluftsovn?
Pft 😊🌷
Det er varmluft, godt at du spørger Else Marie.
Pøj pøj med dem 😉
vh Josephine
Kan kødbollerne fryses
Mvh
Jytte
Det kan de godt ✨
Vh Josephine