Hvide asparges, fjordrejer og sauce mousseline

image_pdfimage_print

Det her er udover at være en smuk ret, virkelig en ret der minder mig om forår! Den består blot af hvide asparges (som kun kan fået ganske kort tid hvert forår), fjordrejer og sauce mousseline og lidt frisk dild.

Ingredienser (2 personer)

  • 200-250 g fjordrejer
  • 8-10 hvide asparges
  • 100 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 2 past. æggeblommer
  • Saft fra 1 citron
  • Salt og peber
  • Frisk dild

Fremgangsmåde

  • Skræl de hvide asparges og knæk bunden af (den knækker naturligt, når du begynder at bøje)
  • Kog dem i saltet vand i ca. 6 min
  • Pisk fløden til skum
  • Smelt smørret i en gryde, så du kan tage det klare fra (og smid vallen, der ligger i bunden ud)
  • Bland æggeblommer og citronsaft i en skål (der kan tåle vandbad)
  • Pisk over vandbad indtil det begynder at tykne og hæld ligeså stille smør i
  • Vend med flødeskum og server over de kogte asparges , med rejer, sauce mousseline og frisk dild

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*