Hvide asparges, fjordrejer og sauce mousseline

Det her er udover at være en smuk ret, virkelig en ret der minder mig om forår! Den består blot af hvide asparges (som kun kan fået ganske kort tid hvert forår), fjordrejer og sauce mousseline og lidt frisk dild.


Hvide asparges, fjordrejer og sauce mousseline

En herlig forårsret, som skal nydes i den korte sæson med hvide asparges

  • 250 g fjordrejer
  • 10 hvide asparges
  • 100 g smør
  • 1 dl piskefløde
  • 2 stk past. æggeblommer
  • 1 stk citron, saften derfra
  • Salt og peber
  • Frisk dild
  1. Skræl de hvide asparges og knæk bunden af (den knækker naturligt, når du begynder at bøje)
  2. Kog dem i saltet vand i ca. 6 min
  3. Pisk fløden til skum
  4. Smelt smørret i en gryde, så du kan tage det klare fra (og smid vallen, der ligger i bunden ud)
  5. Bland æggeblommer og citronsaft i en skål (der kan tåle vandbad)
  6. Pisk over vandbad indtil det begynder at tykne og hæld ligeså stille smør i
  7. Vend med flødeskum og server over de kogte asparges , med rejer, sauce mousseline og frisk dild
Forret
asparges, rejer, sauce