Hjemmelavet lyserød guf

image_pdfimage_print

For mig er det bedste ved en gammeldags vaffelis guf. Jeg har faktisk droppet at få en is engang, fordi ishuset ikke havde mere guf. Jeg kan godt lide at det bliver fyldt både i bunden og på toppen. 

Det er super enkelt og kræver 3 ingredienser og 10 minutter.

Ingredienser - 5 personer

  • 2 bægere pasteuriserede æggehvider (svarer til 2,5 æggehvider)
  • 160 g sukker
  • Jordbær marmelade (uden hele bær)
  • evt lidt lyserød pastafarve 

Fremgangsmåde

  1. Find en skål i metal/glasskål som kan tåle vandbad.
  2. Kom hviderne i skålen.
  3. Find en gryde og kom dæk bunden med vand ca. 2 cm højt.
  4. Kog vandet op og stil skålen med hvider derpå
  5. Pisk hviderne luftige og hvide over vandbadet
  6. Tilføj herefter sukkeret lidt efter lidt
  7. Tag skålen af varmen og pisk videre i 5-10 min til massen er afkølet
  8. Smag til med jordbær marmelade (ca 1-2 tsk)
  9. Kom evt lidt pastafarve i , hvis du øsnker den lyserød 
  10. Stil til at hvile i 10 minutters tid, så bliver den lige lidt mere luftig.
  11. Server med is og evt. isvafler dyppet i chokolade til.
  12. Kan godt bruges dagen efter, men er bedst på dagen 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*