Hjemmelavet lyserød guf

image_pdfimage_print

Man kan ikke sige vaffelis uden at sige guf – hvis du spørger mig ihvertfald. Efter gentagne gange at have fået en skuffende omgang guf, besluttede jeg mig for at lave min egen. Den er altid et hit! Og så kan man både få i bunden og toppen. Et kæmpe hit for store som små.

Hjemmelavet lyserød guf

En uundværlig topping til sommerens vaffelis
4.43 fra 7 stemmer
Print Pin Anmeld
Ret: Dessert
Keyword: guf, is, topping
Samlet tid: 10 minutter
Servings: 5 personer

Ingredienser

  • 2 bægere pasteuriserede æggehvider svarer til 2,5 æggehvider
  • 160 g sukker
  • 1-2 tsk Jordbær marmelade uden hele bær
  • evt lidt lyserød pastafarve

Sådan gør du

  • Find en skål i metal/glasskål som kan tåle vandbad.
  • Kom hviderne i skålen.
  • Find en gryde og kom dæk bunden med vand ca. 2 cm højt.
  • Kog vandet op og stil skålen med hvider derpå
  • Pisk hviderne luftige og hvide over vandbadet
  • Tilføj herefter sukkeret lidt efter lidt
  • Tag skålen af varmen og pisk videre i 5-10 min til massen er afkølet
  • Smag til med jordbær marmelade (ca 1-2 tsk)
  • Kom evt lidt pastafarve i , hvis du øsnker den lyserød
  • Stil til at hvile i 10 minutters tid, så bliver den lige lidt mere luftig.
  • Server med is og evt. isvafler dyppet i chokolade til.
  • Kan godt bruges dagen efter, men er bedst på dagen

4 Comments

  1. Hey madmusen.
    Jeg elsker hvid guf, kan man evt lade være med at putte jordbær i? Eller hvad kan man gøre istedet for jorbær. Har du et godt forslag eller en god opskrift hvor den bare smager af vanije 😀
    Jeg synes opskrifter er så lækre🤤
    Hilsen Sofia

    • Hej Sofia

      Det kan jeg godt forstå. Så synes jeg du skal komme kornene fra en vanillestang i eller lidt vanillesukker i.

  2. 5 stars
    Super nem opskrift. Hvis man ønsker den vegansk så bruger man i stedet for æggehvide, blot 1 dl væske fra en dåse kikærter (kaldet aquafaba). Smagen bliver 100% den samme. Jeg brugte dog 1-2 spsk syltetøj, da jeg ikke syntes smagen af jordbær var tydelig nok ned kun 1-2 tsk.

    • Tak for det Mattias og fedt, at du skriver et vegansk alternativt, så andre kan få glæde af det,

      vh Josephine

4.43 from 7 votes (6 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering af opskrift




*