Hvis du leder efter en opskrift på nemme saftige gulerodsboller – så er den lige her!
Gulerodsboller
Nemme svampede gulerodsboller, som er perfekte til morgenmad
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 15 stk
Ingredienser
- 1 dl creme fraiche
- 1 stk æg evt 1 ekstra til pensling
- 7 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk akaciehonning
- 2 spsk neutral olie eks solsikke eller raps
- 1 kg mel
- 2,5 tsk fint salt
- 3 stk gulerødder ca. 200 g
- 50 g solsikkekerner
Sådan gør du
- Tag en røremaskine (eller alm skål) frem
- Kom lunkent vand deri, smuldr gæren og rør rundt så gæren udblødes
- Tilsæt nu resten (pånær mel) og bland godt sammen
- Tilføj mel af 2-3 omgange (den skal være en smule klistret)
- Stil til hævning under viskestykke i 1 time
- Tænd ovnen på 200 grader
- Beklæd bageplader med bagepapir
- Kom dejen op på bagepapiret med to skeer (da den er ret klistret. Det er ikke meningen du skam kunne forme helt runde boller)
- Pensl evt med et sammenpisket æg og drys med lidt solsikke kerner
- Bag i ovnen til de er gyldne og sprøde ca. 15 min
Seneste kommentarer