Gulerodsboller
Hvis du leder efter en opskrift på nemme saftige gulerodsboller – så er den lige her!
Gulerodsboller
Nemme svampede gulerodsboller, som er perfekte til morgenmad
- 1 dl creme fraiche
- 1 stk æg (evt 1 ekstra til pensling)
- 7 dl lunkent vand
- 25 g gær
- 1 spsk akaciehonning
- 2 spsk neutral olie (eks solsikke eller raps)
- 1 kg mel
- 2,5 tsk fint salt
- 3 stk gulerødder (ca. 200 g)
- 50 g solsikkekerner
- Tag en røremaskine (eller alm skål) frem
- Kom lunkent vand deri, smuldr gæren og rør rundt så gæren udblødes
- Tilsæt nu resten (pånær mel) og bland godt sammen
- Tilføj mel af 2-3 omgange (den skal være en smule klistret)
- Stil til hævning under viskestykke i 1 time
- Tænd ovnen på 200 grader
- Beklæd bageplader med bagepapir
- Kom dejen op på bagepapiret med to skeer (da den er ret klistret. Det er ikke meningen du skam kunne forme helt runde boller)
- Pensl evt med et sammenpisket æg og drys med lidt solsikke kerner
- Bag i ovnen til de er gyldne og sprøde ca. 15 min