Gulerodsboller

Hvis du leder efter en opskrift på nemme saftige gulerodsboller – så er den lige her!


Gulerodsboller

Nemme svampede gulerodsboller, som er perfekte til morgenmad

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 stk æg (evt 1 ekstra til pensling)
  • 7 dl lunkent vand
  • 25 g gær
  • 1 spsk akaciehonning
  • 2 spsk neutral olie (eks solsikke eller raps)
  • 1 kg mel
  • 2,5 tsk fint salt
  • 3 stk gulerødder (ca. 200 g)
  • 50 g solsikkekerner
  1. Tag en røremaskine (eller alm skål) frem
  2. Kom lunkent vand deri, smuldr gæren og rør rundt så gæren udblødes
  3. Tilsæt nu resten (pånær mel) og bland godt sammen
  4. Tilføj mel af 2-3 omgange (den skal være en smule klistret)
  5. Stil til hævning under viskestykke i 1 time
  6. Tænd ovnen på 200 grader
  7. Beklæd bageplader med bagepapir
  8. Kom dejen op på bagepapiret med to skeer (da den er ret klistret. Det er ikke meningen du skam kunne forme helt runde boller)
  9. Pensl evt med et sammenpisket æg og drys med lidt solsikke kerner
  10. Bag i ovnen til de er gyldne og sprøde ca. 15 min
bagværk, boller, gulerod