Boller i karry med ris og ærter

image_pdfimage_print

Jeg får desværre ikke så tit boller i karry, selvom jeg er ret vild med de fleste retter med kødboller i. Har kommet ærter ned i risene, så retten fik tilføjet lidt flere grøntsager.

Boller i karry med ris og ærter

En dansk klassiker
No ratings yet
Udskriv Pin Anmeld
Ret: Hovedret
Køkken: dansk
Keyword: ærter, boller, Karry, karrysovs, kødboller, ris
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Kødboller

  • 500 g kalv/flæsk
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peber
  • 1 stk løg revet fint
  • 1 dl mælk
  • 1 stk æg
  • 2 spsk. mel
  • Kogevand

Tilbehør

  • Ris til 4 personer – tilbered som skrevet på pakken. Kom 1 dl optøede ærter i de varme ris.

Karrysovs

  • 1 stk løg hk fint
  • 1 spsk. karry
  • 1 stk æble revet fint
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 1/4 liter madlavningsfløde
  • 5 dl kogevand fra kødbollerne
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tø ærterne op.
  • Find en skål og tag alle ingredienserne til kødbollerne op i en skål og rør den sammen til en fars.
  • Fyld en stor gryde med vand og form store boller med 1 spsk. og kom dem ned i det kogende vand. Kog dem i ca. 8-10 min alt efter størrelse (tag evt. en op og tjek).
  • Sæt en anden gryde over med risene imens du tilbereder sovsen.
  • Smelt smørret i en høj pande/gryde. Tilsæt karry og æble og steg kort i 1 minuts tid. Tilsæt derefter løg og mel og pisk kort. Tilsæt madlavningsfløden og smag til med salt og peber
  • Når kødbollerne er færdige, tager du 5 dl kogevand fra den gryde og kommer den over i karrysovsen sammen med de færdige boller.
  • Kom de optøede ærter i risene og server.
boller i karry

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Vurdering af opskrift




*