Jeg får desværre ikke så tit boller i karry, selvom jeg er ret vild med de fleste retter med kødboller i. Har kommet ærter ned i risene, så retten fik tilføjet lidt flere grøntsager.
Ingredienser
Kødboller
- 500 g kalv/flæsk
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk peber
- 1 stk løg revet fint
- 1 dl mælk
- 1 stk æg
- 2 spsk. mel
- Kogevand
Tilbehør
- Ris til 4 personer – tilbered som skrevet på pakken. Kom 1 dl optøede ærter i de varme ris.
Karrysovs
- 1 stk løg hk fint
- 1 spsk. karry
- 1 stk æble revet fint
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. mel
- 1/4 liter madlavningsfløde
- 5 dl kogevand fra kødbollerne
- salt og peber
Sådan gør du
- Tø ærterne op.
- Find en skål og tag alle ingredienserne til kødbollerne op i en skål og rør den sammen til en fars.
- Fyld en stor gryde med vand og form store boller med 1 spsk. og kom dem ned i det kogende vand. Kog dem i ca. 8-10 min alt efter størrelse (tag evt. en op og tjek).
- Sæt en anden gryde over med risene imens du tilbereder sovsen.
- Smelt smørret i en høj pande/gryde. Tilsæt karry og æble og steg kort i 1 minuts tid. Tilsæt derefter løg og mel og pisk kort. Tilsæt madlavningsfløden og smag til med salt og peber
- Når kødbollerne er færdige, tager du 5 dl kogevand fra den gryde og kommer den over i karrysovsen sammen med de færdige boller.
- Kom de optøede ærter i risene og server.
Seneste kommentarer