Jeg skulle medbringe 3 bradepandekager til arrangement i begge mine drenges klasser på skolen. En af kagerne blev denne nemme og virkelig lækre citronkage med birkes. Birkes ser både fint ud, men bidrager også med lidt knas til kagen – kan dog nemt undlades.
Tilbagemeldingerne på kagen var at ”den smager virkelig godt og konsistensen er dejlig blød (og ikke tør)” . Den blev nydt af både voksne og børn.
Den kan sagtens bages dagen før servering. Kunne også skåret ud i små rektangler og pyntes med marengs (der evt brændes på toppen).
Kæmpe citronkage med birkes (i bradepande)
Skøn syrlig kage, som er dejlig blød i konsistensen
Udskriv
Pin
Anmeld
Antal: 30 personer
Ingredienser
- 660 g sukker
- 350 g smør (fast smør a la Lurpak, ikke smørbar) stuetemperatur
- 2 stk øko citroner
- 600 g mel
- 4 spsk birkes kan undlades
- 1 knivspids salt
- 2,5 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillepulver
- 9 stk æg
- 1,5 dl creme fraiche 38 %
- 1,5 dl sødmælk
Glasur
- 500 g flormelis
- 1 stk øko citron
- evt. vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft
- Pisk sukker, smør og citronskal fra 2 citroner med elpisker i en skål i et par minutter
- Kom æggene ned i smør/sukker blandingen et af gangen, pisk kort og fortsæt sådan med alle æggene
- Hæld mælk og cremefraiche i dejen
- Kom mel, birkes, salt, vanillesukker og bagepulver i en ny skål og bland sammen
- Vend melblandingen til det øvrige
- Til slut kommes citronsaften fra 2 citroner i dejen og evt. lidt pasta/frugtfarve
- Beklæd en bageplade (30x 42 cm) med bagepapir og fordel dejen derpå
- Bag kagen i 25 minutter. Hvis den begynder at tage for meget farve, så læg et stykke sølvpapir over
- Lad den afkøle på en bagerist
Glasur
- Bland flormelis og citronsaft sammen og tilsæt evt. vand. Fordel glasuren på den helt afkølede kage og riv evt. citronskal over
Virkelig saftig og lækker! Jeg lavede en 1/3 af opskriften, da vi ikke var så mange og det fungerede super godt. Tak for en god opskrift.
Tusind tak for den skønne feedback Sofie✨
Også rart at høre, at det fungerer i mindre skala.
vh Josephine
Hej Sofie,
Vi står også og vil cutte opskriften ned – vi havde overvejet 1/2 portion, men jeg er nysgerrig på hvor stor en form du bruger til 1/3? 🙂
Genial, nem og lækker citronkage.
Husk godt med citron 🤭
Dejligt at høre😀
Virkelig god kage. Alle spejderbørnene elskede den.
Selv er jeg lykkelig for, at have en opskrift til mange personer, næste gang jeg skal bage.
Brugte kun 18% cremefraiche hvilket virkede fint, og den kan sagtens fryses. Den smager også fantastisk i optøet tilstand 🙂
Tusind tak for den feedback Helle🥰 Jeg er så glad for at alle spejderbørnene var vilde med den.
Dejligt at creme fraiche 18% også sagtens kan bruges OG at den kan fryses ned.
kh Josephine
Har en bradepande str 36*24 cm , skal jeg bare bruge halvdelen af denne portion til bradepanden ?
På forhånd tak
M.v.h Pia
Hej Pia
Ja det passer nok nogenlunde. Måske den bliver lidt højere/lavere end denne opskrift – så tjek ift bagetiden.
Vh Josephine
Kan man tilføje frugtfarve i dejen og lave den feks til en regnbue kage?
Hej Rebecca
Det tænker jeg sagtens at du kan gøre. Det lyder i øvrigt som en mega god idé 😍
vh Josephine
Kan jeg bruge en vaniljestang i stedet for vaniljepulver?
Hej 😉
Lækker kage!
Men hvorfor falder min sammen🥲🥲🥲
Slet ikke luftig som den er på billedet…
Hej Mai Britt
Det kan være svært at svare på, da jeg ikke kan se hvordan du har lavet den. Det er ikke et problem jeg har hørt fra andre. Måske du har været uheldig og skal prøve igen 😃
vh Josephine
Super lækker og nem! Hvordan er det bedst at opbevare kagen, hvis man laver den dagen før? 😊
Tusind tak Mie
Du opbevare bedst godt tildækket ved stuetemperatur 😀
Hejsa
Kan den fryses?
Hej Josephine
Jeg har ikke selv testet det, men jeg vil gætte på at du godt kan.
vh Josephine
38% cremefraiche hvor for jeg det?
Det kan du få i nærmest alle supermarkeder Rikke 😉
God fornøjelse med det.
Virkelig skøn kage ☺️
Dejlig frisk og glasuren er virkelig MUMS med den friske citron i 😀
Tusind tak fordi du skriver Heidi. Det er altid rart at høre, om opskrifterne vækker glæde hos andre.
vh Josephine
Mega lækker kage og nem at lave 👌🏻
Tusind tak 😀
Virkelig nem og lige til opskrift.
Er dog bange for at min kage er blevet for tør (har ikke smagt den endnu), for den ville ikke rigtig blive bagt færdig, så jeg måtte give den 15-20 min ekstra, men krydser fingre for at den ikke er tør.
Øv hvor træls. Lyder lidt mærkeligt at den skulle have så meget mere. Håber den blev god trods alt 😉
Vh Josephine
Har du prøvet at lave det som muffins og har en guide til hvor mange der kommer ud af sådan en portion, og hvor lang tid de skal have?:)🌸
Hej Maria
Nej det har jeg ikke prøvet. Vil gætte på at der blev 20-25 muffins (rent gæt). Bagetid ca. 18 min.
God fornøjelse med det.
Vh Josephine
Kan jeg bruge en vaniljestang i stedet for vaniljepulver? Hvis, hvor meget så?
Det kan du sagtens. Så bare brug 1 stang 😉
Kan kagen fryses?
Hej Louise, Ja det kan den godt.
God fornøjelse 🤩
vh Josephine
Jeg bor i udlandet og kan ikke skaffe creme fraise ligesom i Danmark. Tror du jeg kan erstatte det med fx græsk yoghurt trods det har en meget lavere fedtprocent?
Hej Camilla
Mon ikke man godt kan det. Brug gerne græsk yoghurt 10 % så. God fornøjelse med det😀
kh Josephine
Pingback: Citronsnitter med hvid chokolade creme - super lækker og nem 🍋
Hej kan man godt kun bruge mælk i stedet for cremefraiche
Hej Mie
Nej det ville jeg ikke anbefale, da mælk er noget tyndere, så konsistensen kan blive anderledes.
vh Josephine
Stort hit. Min søn bagte den selv til klassen
Ej hvor er det skønt! Jeg elsker når børn er i køkkenet og har succes med det. Tak for at skrive Marie-Louise – hils din søn og sig at han endelig skal blive ved med at trylle i køkkenet 😀
vh Josephine